söndag 31 januari 2010

Söndag

Ja, då var helgen snart över för denna gång. Den har som vanligt gått fort. Apropå fort, är det någon som vet var januari tagit vägen??? Det är februari i morgon, otroligt!
Idag var vi lovade fika i Gräsholma, men icke. Eftersom Jessica sagt att vi kunde komma inom och fika när vi kom från stället vi skulle köra skidor på så ringde vi inte innan. Det skulle vi gjort! Vi for inte åstad och körde skidor, tyckte det var för kallt. Detta innebar att vi startade hemifrån. När vi kom till kaffet (trodde vi) så var dörren låst. Riktigt snopet! Vi ringde en vän, Jessica. Dom var på IKEA! Vi kände inte för att vänta i kylan tills dom kom hem. Det blev en snabb hemfärd och en promenad hemma. Efter det, kaffe!

lördag 30 januari 2010

Utan dator

Är ett tag sen jag skrev nu. Vi har varit utan både dator och telefon flera dagar. Usch!! Telefonen är inte något problem vi har ju var sin mobil. Känns däremot som att jag blivit en aning beroende av att kolla bloggarna och Facebook. Det var nog för att jag skulle få en "vit" vecka som kontakten med omvärlden krånglade. Jag sitter förvisso vid datorn en stor del av dagen på jobb men då finns inte tid till att gå in och kolla varken det ena eller andra. Känns skönt att omvärlden kommit åter till oss igen.

söndag 24 januari 2010

Drömmar


Jag har under flera år haft en dröm och drömmar ska man realisera tycker jag. Man vet aldrig när man ligger där med näsan i vädret. Då är det för sent. Musik är något som gör mej glad. Dom senaste åren har vi börjat lära oss att lyssna till en del klassisk musik. Vi har ju varit i Dalhalla på Wagnerkonsert, Hasses idé, fantastisk upplevelse. Jag lyssnar en hel del på Malena Ernman. Hon har en otroligt fin röst! Ska köpa hennes senaste skiva en dag. Strauss är en annan favorit. Nu har vi bestämt oss för att åka till Wien och lyssna på nyårskonserten på plats nyår 2010. Jag har i varje fall gjort en förhandsanmälan via nätet. Går allt som vi tänkt åker vi till Wien den 29/12. Nyårsaftons kväll sitter vi i Musikverein i Wien!!!! Vi har också tänkt att vara med på Kejsarbalen på Hofburg efter konserten. Undrar om det är balklänning som gäller där, kanske frack för herrarna!!! Blir i så fall första gången jag får se Hasse i frack. Säker på att han är stilig i frack! Hoppas, hoppas, hoppas att inte biljetterna är slut!!!!

lördag 23 januari 2010

Sladdkatt

Nu har vår lille kissemiss hittat på nya hyss. Jag löste som vanligt melodikrysset idag på förmiddagen. Behövde slå upp något i korsordslexikonet så jag drog ut lådan där det ligger gick åter till köket utan att föra in lådan. Efter en stund hörde jag ett konstigt ljud nerifrån golvet. Tittar ner och ser att Morris håller på att tugga på något. Tar det ifrån honom och får till min förvåning en bit elektrisk sladd i handen, typ som från en laddare av något slag. Hmmm! Funderade en stund och tittade efter var vi kunde ha något sådant. Kom på att i lådan under den med korsordslexikonet fanns en del prylar som har sladd. Mycket riktigt, en portabel högtalare till vår likaledes bärbara CD hade blivit av med slutänden på sladden!!!
Vi har haft kanin inomhus i flera år men aldrig fått någon sladd demolerad. Nu har det hänt två gånger på kort tid av en katt!!!

torsdag 21 januari 2010

Motion


Känner att det blivit mycket motion denna vecka. Det är bra! Planerna runt nyår var att försöka röra på mig lite varje dag. Kallar det absolut inte för nyårslöfte!! Har hört att dom bara finns till för att brytas. Jag är ju väldigt glad för att läsa, knyppla och sticka, inget som ger några motionspoäng precis. Därför var min tanke att om jag rörde på mig ca. 30 minuter varje dag så kunde jag med gott samvete sitta stilla resten av kvällen och ägna mej åt mina favoritsysselsättningar. Denna veckan har det varit promenader, snöskottning, cykling på motionscykel (utomhus är för mycket snömodd) och idag simning. Så skönt!! Vi simmade 1000 meter, Hasse 1200 eftersom han kom tidigare till simhallen än jag. Egentligen är det inte speciellt roligt att harva läng efter längd i bassängen men då gäller det att tänka på belöningen, ångbastu och bubbelpool. Efteråt kände vi oss som pånyttfödda. Skulle det sedan trilla av ett eller annat hekto blir vi inte direkt ledsna.

onsdag 20 januari 2010

Ljusare tider

I måndags kväll kom jag för en gångs skull hem i tid ca. 16:30. Det var då fortfarande ljust!!! Skööönt! Jag bestämde mig snabbt för att en kvällspromenad borde stå på schemat. In som ett skott, hämtade reflex och för säkerhets skull en ficklampa. Sedan bar det av längs med landsvägen. Gå i skogen vågar jag inte i skymning efter mötet med vildsvinen i somras. Jag kunde gå hela vägen utan att använda ficklampan för att kunna se vägen. Den kom bara till användning då det kom en bil. Då ska man betänka att det var mulet. Tänk så ljust det varit om inte molnet skymt himlen. Härligt när ljuset börjar återvända igen.
Ikväll blev motionen i stället att skotta snö. Inte så kul men jag blev minst lika svettig.

lördag 16 januari 2010

Idrott


Vi har någon typ av fotbollsträning i huset nu för tiden. Det dribblas och sparkas, görs hattrick och jag vet inte alla finter som det trixas med. Zlatan släng dig i väggen!! Fotbollen i detta fallet är inte rund och inte av läder. Den är dock av naturmaterial närmare bestämt nötskal. Då förstår ni att det åter är våra små kära pojkar som är i farten. Då det gäller fotboll är Morris ensam spelare. Vi har ett fat med nötter som står på samma bänk där katterna har sin mat. Varje gång han ätit ska det spelas en match. Han knuffar ner en nöt och sedan är matchen i full gång. Ibland borde han bli utvisad för om inte nöten (bollen) ligger bra tar han den i munnen och flyttar den till ett annat ställe. Mål har jag förstått brukar ske vid tidningsstället. På morgonen gäller det att se sig för, det brukar ligga flera nötter lite överallt då vi stiger upp. Belse tittar på med upphöjt lugn.

fredag 15 januari 2010

städning


I kväll har vi städat ut julen! När allt är klart känns det skönt men.... innan dess är i vart fall jag en aning trögstartad. Jag har alltid tyckt att det är så sorgligt då tomtarna ska packas ner, kulorna plockas ur granen och granen kastas ut. Förvisso hade vi i år en av de fulaste granar vi någon gång haft men det känns ändå sorgligt. Granen ser så ledsen ut utan sitt pynt och nästan utan barr, dom låg ju på golvet! För att inte tala om hur mörkt det blir i hörnet där granen stått. Ett sätt att dra ut på julen och framförallt ljuset är att behålla adventsstjärnorna uppe ett tag till. Ibland har våra stjärnor hängt till slutet av januari. Det blir ju becksvart när även dom läggs in i garderoben!! Men nu är det klart för i år och som jag skrev, det är skönt nu! Håll ut!!! Vi har redan börjat gå mot ljusare tider.

torsdag 14 januari 2010

Vargar

Har läst en del om dom stackars vargarna som sköts i Skånes djurpark. Om jag förstod det rätt så sköts alla för att ledarhonan skjutits först och då blev det röra i flocken och man var rädd att alla skulle rymma. Då har vi ju specialisten allmänheten som kommer in i handlingen. Man ordnar alltså demonstrationer vid parken. Jag fattar ingenting??? Dom som arbetar i djurparken borde väl vara kapabla att bedömma en sådan sak. Vad får en bunt amatörer att tro att dom vet bättre? Om dom nu inte skjutit och vargarna rymt och bitit ett barn, vad hade då hänt? Hur stora rubriker hade det blivit? Då hade säkert djurparksledningen varit oansvariga i allra högsta grad!! Låt proffesionell personal ta beslut och där med basta.

fredag 8 januari 2010

Fredag och nyheter

Visst är fredagkväll en riktigt mysig stund. Hemkommen från jobbet tar vi fika och tittar på massor av foto från Peru. En av våra reskamrater har skickat över en länk med massor av foto från vår resa. Minnena kastar sig över oss igen. Vilken resa!!
Idag har det troligen inte hänt något alls i Sverige eller för den delen i hela världen. Vän av ordning säger nu att: - visst har det gjort det. Varför är då det enda man pratar om i radio en fem!! år gammal händelse? nämligen stormen Gudrun. Till råga på allt har man med detta på nyheterna. Då frågar jag mig: vad är en nyhet? Hur länge är en nyhet en nyhet? Som jag ser det är allt en nyhet för mej tills jag har hört det första gången. Då upphör det att vara en nyhet. Det innebär ju inte att det inte kan vara en nyhet för någon annan dagen efter men... vem hörde eller märkte inte något av stormen Gudrun för fem år sedan????
Varför ska alla media alltid dra upp gamla tragiska händelser, ex. Estonias förlisning, mordet på Anna Lind, tsunamin och just nu stormen Gudrun? Det känns som att man inte anser att vi har tillräckligt med tragiska händelser på vår jord utan måste älta allt gammalt om och om igen. Det händer ju faktiskt många glada händelser varje dag men dom får aldrig plats på nyheterna i radio, TV eller tidningar.
Som motvikt mot allt tråkigt har jag lagt in en bild på en riktigt glad kisemise.

onsdag 6 januari 2010

Sömnproblem

Har ni någon gång försökt sova vid sidan av en brottarmatta eller snarare en wrestlingmatta? Nä, tänkte väl det. Vi har försökt, i går kväll. Det går inte! Brottarmattan i detta fallet är rektangulär, vit och med diverse färgglada geometriska figurer på. Det hörs dunsar och skrik hela tiden, jag lovar att det är halv och helmaror som görs. Dom går ner i parterre eller vad det heter, dom bits och dom hamnar i ryggläge men matchen börjar hela tiden om. Vilka som går alla dessa ronder i vårt sovrum?? Våra båda kära kisar förstås!! Till sist åkte brottarna ut, dörren stängdes och vi fick äntligen lugn och ro.
Just nu ligger den ene kombatanten i mitt knä och vill inget annat än att bli kliad på magen.

tisdag 5 januari 2010

Elkatt


Ikväll satt Hasse och jag och mös med ett glas gott vin efter maten. Då konstaterade min käre make att vår julgran slocknade. Jag trodde att sladden på något vis lossnat och kasat ur väggurtaget men icke.... Vid granen låg Morris!! Han ansåg tydligen att julen var över för han hade helt sonika bitit av sladden till julgransbelysningen. Han undrade nog varför det blev mörkt helt plötsligt. När jag kom sprang han och gömde sig. Vi slapp alltså grillad katt. Nu har vi en katt med elstart på spinnandet istället. Efter ett tag kom han fram och började leka med något vid diskmaskinen. Detta något visade sig vara en liten plastgrej som om jag förstod Hasse rätt hindrar vatten från att komma ut ur diskmaskinen då luckan är stängd!! Säga vad man vill men vår lille kise är mycket energisk. Han bjuder på en del överraskningar också. Vi får väl se om det finns en ny julgransslinga att köpa på rea. Hasse funderar på om det inte kan finnas en med LED-ljus.

söndag 3 januari 2010

Ensam


Brukar försöka hålla mina små inlägg i en glad och käck ton, nåja ibland är jag även lite irriterad. Idag känner jag mig varken glad eller käck, mest trött, håglös och ensam. Hasse jobbar, hade glömt att han lovat byta med sin kollega idag. Jeanette har åkt och endast lämnat sopor och ett ostädat rum efter sig. Det blev inte ens en kram innan tåget gick. Fick veta då vi skulle köra, 05:15!! att jag inte behövde stressa, tåget gick inte förrän 05:42! Trots det är jag glad att inte polisen stod någonstans på vägen till Hässleholm i denna arla morgonstund. Då hade resan kostat några tusen extra eftersom jag inte trodde på Nettans försäkringar om att stress var onödigt. Då vi kom till stationen tog hon kaninen och handbagaget, jag tog resväskan. Hon har nog varit snäll och fått mycket julklappar eller lastat den med bly. Den vägde nämligen bly. Sedan skulle vi till spår 1B. I Hässleholm innebär det en rulltrappa upp och en (icke rull)trappa ner. Tack gode gud för att rulltrappan inte var sabbad och stod stilla. Det var jobbigt nog ändå att försöka springa upp med en blytung resväska medans rulltrappan gick. Ner igen och ut på perrongen. Nettan hade redan lastat kanin och handbagage när jag kom kånkande och hivade in väskan. Jag var nu tvungen att tungt dra in -13 gradig luft i mina hårt ansträngda lungor. Då jag hämtat andan och orkade stå rakt upp var dörrarna stängda och jag kunde se Nettan då hon ägnade sig åt något i resväskan. Nu gick tåget. Alltså ingen kram och ingen vinkning. Undra på att jag känner mig ensam men det går väl över.

fredag 1 januari 2010

Böcker och läslust


Periodvis har jag inte lust med något annat än att ligga på soffan/sängen och läsa, den ena boken efter den andra. Just nu ligger den galna läslusten långt borta. Den har inte funnits i mitt liv under hela 2009. Jag har letat efter den och jo, jag har läst en och annan bok men aldrig känt den där riktiga lusten att läsa. Har väntat och längtat efter att den skulle komma åter.

Nu tror jag det har vänt! Kände en svag ilning i läslustnerven häromdagen då jag stod i bokhandeln med den senaste boken av Karin Brunk-Holmqvist. Den heter Rosa elefanter. Hon skriver med mycket humor vilket jag gillar. Jag tycker om att skratta oavsett om det är en bok eller en film. Bredvid den låg den senaste boken av Marianne Cedervall, Svartvinter. Jag har läst hennes förra (vet inte om det är första) bok: Svinhugg. Den var riktigt bra. Den nya boken handlar om två damer, samma damer som i den förra. Dessa damer är inga dussinvarelser, dom löser sina problem på sitt eget sätt. Mycket underhållande. Ska försöka få mina väninnor i bokklubben Bokmalarna att gå med på ett byte av bok som vi skulle läsa till nästa träff. Jag hade vid förra tillfället ett förslag på en bok som heter Flickvännen. Den handlar om en tjej som lever med en maffialedare. Tror dock att ovanstående böcker gör mer för mina skrattmuskler. Det blir nog ett stadsbesök i morgon för att inhandla dessa två böcker. Det är ju en god början på ett nytt år.