onsdag 10 februari 2010

Hastighet


Hörde häromdagen att skånska bilister var nöjda med ändringen av hastigheterna på våra vägar. Hur vet man nu det då? Jo, man har gått ut och frågat folk. Närmare bestämt 140!! personer. Ni läste rätt etthundrafyrtio personer. Då undrar jag naturligtvis följande: hur många bilister trafikerar dagligen våra skånska vägar? Har inte lyckats få fram någon siffra på detta men nog är det betydligt mer än 140 stycken. Skulle tro att det inte ens räcker att sätta tre nollor efter.

Den här undersökningen gjordes i samband med två olika poliskontroller. Frågorna som ställdes var: är du nöjd med hastighetsförändringarna som gjorts? och kommer du att följa de nya hastigheterna bättre än de gamla? Låt oss fundera på den sist ställda frågan. I mina ögon förutsätter den att du inte följde de gamla hastigheterna.

Tänk då följande senario: Du blir stoppad i en poliskontroll, polisen kollar körkort och nykterhet (det var vad man gjorde) efter det kliver en liten böna fram och frågar ovanstående frågor kanske medans polisen fortfarande står vid din bil. Vad svarar du på dom frågorna? Nej, jag är inte nöjd och jag ska inte följa dom nya bättre än dom gamla???? Skulle inte tro det!! Troligen tvärtom. Vad blir då det naturliga resultatet av undersökningen? Inte svårt att räkna ut att utfallet blir till de nya hastigheternas fördel.

Hur i fridens namn kan man dra denna slutsats av en så korkad utförd undersökning och dessutom med ett så minimalt antal tillfrågade??? Dessutom hur kan media ha det som en av huvudnyheterna under en hel dag i radio Kristianstad? Är där ingen journalist som vågar granska detta kritiskt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar