onsdag 5 december 2012

Liten höstdepression

Hej igen alla goa vänner!
Jag har lyst med min frånvaro en hel månad nu men just idag fick jag för mej att skriva lite. Tro nu inte att det är julförberedelser som hållit mej borta. Det har varit sparsmakat med dom än. Lite lussekatter, adventsljusstakar, adventsstjärnor i fönstren och en julgardin i köket är allt än så länge. Julklapparna är inte inköpta än men listor på vad som ska handlas finns nästan klara. Är just nu i stället djupt nere i lästräsket. Bok efter bok plöjer jag och visst kommer det olägligt när det finns så mycket annat att göra men det var 1,5 år sedan jag var inne i en läsperiod senast så det blir några böcker att ta igen. Jag är ju född tidsoptimist och är säker på att jag hinner vad jag ska till jul i alla fall.
Nu har vi kyla och ca. 15 cm snö här. Jag har hela hösten gått omkring och känt mej otroligt seg men börjar vakna till liv nu när snön lyser upp tillvaron. Eftersom jag ju är tidsoptimist så skulle jag plocka mossa till mina adventsstakar i söndags. När jag steg upp i söndags låg ett tjockt vitt täcke över all mossa! Det blev till att köpa. Irriterande då skogen ju är full av mossa men jag får skylla mej själv. Jag lär mej aldrig!
I helgen blir det pepparkaksbak tillsammans med sonen. Det ska bli trevligt. Får kanske ta ett julklappsrace också då. Tar med Hasse på köprundan. Det blir roligare så.

10 kommentarer:

 1. Ja, vem har inte varit höstdeprimerad, jag gick t o m till doktorn och tog alla prover som finns, tror jag. Dom var jättebra, tack och lov, och så var jag pigg den dagen, men sen är det lika segt igen. Visserligen har jag varit på resa till sol och värme men det är som bortblåst nu.....Huh, ja.
  Du har gjort mycket jämfört med vad jag åstadkommit.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Åh, du är tillbaks...jag har saknat dig och undrat vart du tagit vägen...men nu förstår jag att du suttit men näsan ner i en bok :)
  Så synd att du fick gå och köpa mossa, men så blir det ibland, vädrets makter bestämmer vi inte över.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Där är du ju !!! Visst går inspirationen upp och ner och ibland fastnar man i andra saker. Jodå, snön kom för fort. Men jag hann plocka både mossa , lingonris och annat naturpynt och la det så ordentligt i växthuset. Det är bara det att nu har dörren frusit fast så vi kommer inte in där. det får vara som det är om det inte rättar till sig.
  Kram på dig. //Eva

  SvaraRadera
 4. Ja, sån brukar november vara, tung och kratlös. När snön kommer och julen är förbi brukar energin hitta tillbaka. Njut dina böcker, jul blir det lika väl :)

  SvaraRadera
 5. Spara julgodiset till den 23!!! Iallafall vill jag ha nougat då :D Och choklad också. Och svensk julmusik. Japp det var allt!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej där!
  Välkommen tillbaka!
  Tidsoptimist är jag också! I år är ju advent nästan en hel vecka kortare eftersom julafton är dagen efter fjärde advent. Men det blir nog jul ändå om inte allt är tiptop!
  Jag stickar mycket och njuter att jag inte behöver upp och köra ut tidningar i snöyran!!!
  Kram och ha en skön advent! Inger

  SvaraRadera
 7. Hei, hoppas det går bra med dig och att du fått lite snö så det är ljusare hos dig också.
  Rakfisk är den norska varianten av surströmming lagad av ørret (öring?) men mildare i smaken.

  SvaraRadera
 8. hoppas du känner dig bättre nu!
  SNart är det jul!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att du är tillbaka!
  Vet hur det är när allt känns tugnt och besvärligt.
  Pepparkaksbak blir man glad av så jag hoppas att du känner dig lite bättre till mods.
  Unna dig att läsa det är så läkande och vilande för själen, du hinner göra allt det du ska ändå :)
  Sänder dig massor av varma kramar.
  Annika

  SvaraRadera
 10. Vill bara önska dig en gd fortsättning på julen, hoppas den har varit fin :)

  SvaraRadera