lördag 6 oktober 2012

Länge sedan sist...

Nu känner jag att det var länge sen jag skrev. Det har ju hänt lite smått och gott. Först vill jag tacka för glada tillrop gällande drejningen. Tyvärr blev det inte alls så bra som jag förväntat mej. Av någon anledning var det mycket lättare att dreja när vi var i Vallåkra. Jag har funderat mycket på varför och tror att det har med leran att göra. Den är helt olik den vi använde i Vallåkra. Den här är mycket mjukare, typ modelleran vi använde som barn, i konsistensen. Jag ska ge det en gång till så får vi se vad som händer då. Blir det inte bättre kan jag tänka mej att börja modellera. Har annars fått en liten idé om något att kavla. Ska fila lite till på den. Återkommer till det senare.
För övrigt så har det regnat, regnat och åter regnat här. I går var vi hos dotter och svärson. Dottern ville plocka svamp. Jag var måttligt intresserad då regnet öste ner. Hon lockade med ett svampställe där hon nästan var säker på att det växte trattisar. Vi gav oss iväg och hittade faktiskt svamp. När vi kom hem, rejält blöta, hade vi med oss svamp så det blev en god svampsoppa. Det var faktiskt en speciell anledning till att vi var där. Svärsonen hade fyllt år. Han fyllde i måndags och vi var upp även i söndags, dock utan present. I går fick han presenten. På så sätt blev det två firande av en födelsedag.
Dagen har börjat bra med ogräsrensning och Melodikrysslösning. Det sista av vår långa trädgårdsgång blev klart idag på morgonen. En artikel i tidningen sa igår att det skulle regna och vara ett förskräckligt väder i hela landet under helgen. Som så många gånger förr blev det uppenbart att det troligen var nyhets brist. Hittills har det inte kommit en droppe här idag och faktiskt har solen tittat fram lite. Kanske rent av vågar hänga ut tvätten?

Buddlejan blommar så vackert och

Pionbladen lyser så fint röda.

Lilla Nelly Moser ståtar ännu med blommor.

Skulle jag ha lust på en svamptur kan jag starta här hemma för i gräsmattan ståtar fjällig bläcksvamp. En helt OK matsvamp.

Det har faktiskt inte varit en enda frostnatt här ännu. Squashen vilar fortfarande i landet och väntar på grytan räknade till minst 8 stora squash idag.
Har två Gladiolus som ännu inte slagit ut och Dahliorna står fortfarande. Tror jag ska plocka en stor bukett dahlior idag och sätta in. Man vet aldrig när frosten slår till.

Här är förberett för nästa års skörd. Det är två kilo vitlök som planterats. Hasse gjorde det i torsdags. Den vi planterade i fjor är redan slut. Då planterade vi bara en enda vitlök, 8 klyftor. Nästa år blir det förhoppningsvis betydligt större skörd.
Nu ska jag tvätta resten av krukorna som sen ska ställas på plats i vår nyrenoverade källare. Efter det kommer foto på hur fint vi fått där. Tror faktiskt jag känner mej sugen på att baka en äppelkaka också idag. Vad hittar ni på en härlig lördag som denna?

5 kommentarer:

 1. Så mycket du har som fortfarande blommar hos dig. Här är det bara höstastrarna som blommar. Och min squash har ruttnat bort, men jag har fått 4-5 st. stora hejare i år. Så mycket gott har vi lagat.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. ja hua, här har det regnat jättemkt senaste dagarna!
  ha en fin kväll :)

  SvaraRadera
 3. Du har ju fortfarande fina blommor i din trädgård. Det har vi också men regnetförstör en del av prakten. Än finns tomater i växthuset, men det är frågan om de mognar.
  Vad fin er gång blev. Det är roligt att förnya.
  Hoppas på en solig fin söndag !
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vad gör ni idag? Bygger om trappen så den passar in i er fina gång kanske? Ring mig, behöver hjälp med min födelsedagspresent :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Nej, som sagt det där med drejning, det är ett kapitel för sej;-)
  Vad det blommar fint hos Dej än! Vi har inte haft frost än men jag tog in pelargonerna i veckan. De var fulla av knopp!
  Igår, lördag, var jag en sväng på knyppelföreningen sedan handlade jag lite stickgarn och på kvällen var maken och jag på bygdegårdsfest. Föreningen fyllde 30 år. En härlig kväll!
  Kram Inger

  SvaraRadera