lördag 20 oktober 2012

Milda makter

Ja, milda makter säger jag. Vad tiden går fort. Jag hinner inte med bloggen just nu. Fullt upp med träning, keramikkurs och nu har det varit en del annat också. Vi i bokklubben Bokmalarna träffades i tisdags. Alltid lika skoj att ses. Det blir tyvärr inte mer än en gång i halvåret då en del av medlemmarna är väldigt upptagna med allt möjligt. Till denna gång hade vi läst "endera dan" en roman om en fulfoting av Birgitta Stribe. Det var mitt val. Vi hade läst en del tyngre böcker de senaste gångerna och jag ville ha något lättare. Den var väl så där. Just nu är jag inne i ett flow när det gäller ljudböcker. Jag har en på gång hela tiden. Just nu är det "Kaffe med rån" Minns inte vad författaren heter. Skratt bjuder den på. Lyssnade på en skiva härom kvällen då Hasse spelade schack och skrattade så tårarna rann. Härligt!
Nästa bok att ta itu med är Jan Guillous Brobyggarna. Såg att han kommit ut med del två om 1900-talet som heter Dandy. Måste läsa första boken innan Dandy.
Har hittat en för mej ny deckarförfattare, Anna Bovaller. Hon skriver bra. Den senaste jag läste av henne heter Svinajakten. Det var några boktips.
Idag har jag som vanligt löst Melodikrysset. Efter det var jag i stora staden hos frissan. Nöjd! Köpte faktiskt en bok i stan. Den heter "Femtio nyanser av grått". Den har fått bra recensioner. Får se vad jag gillar den.
I eftermiddag var jag ute och fotade en del och tog sedan itu med växthuset. Där behövde höststädas.
En härlig bukett med höstastrar. Dom har klarat sig mot frosten troligen för att dom står uppåt väggen.

En del tomater fanns kvar men är nu plockade.

Chiliplantan Arizona har givit mycket frukt. Ska vara lite lagom het.
I morgon ska jag ta en runda på cykeln. Det är länge sen nu. Har ju varit riktigt höstigt och inspirationen har inte infunnit sej när jag kommit hem från jobb och regnet öst ner. Denna helgen är det ju bra väder, vi har haft uppåt 15 grader idag. Ska även kolla in mina trattkantarellställe i morgon tänkte jag.

2 kommentarer:

  1. Jag har saknat dig här på bloggen, skönt att få ett litet livstecken från dig så jag vet att du har det bra. Fullt upp i veckorna med arbete och olika fritidsaktiviteter.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. tack för boktipset, ska genast kolla in! jag läser håkan östlunch just nu, gillar dom!

    SvaraRadera