måndag 9 april 2012

Vårtecken (redan)

Ser att ingen annan skrivit om vårtecken än denna måndag. Det är ingen konst att vara ute i god tid när man inte jobbar har jag upptäckt. Här kommer vårtecknen för denna vecka.
Den gångna veckan har det varit snö och kallt. Påskaftonsmorgon när vi vaknade såg blommorna på trappan ut så här. Nåja, nu har snön smält bort men det sista försvann inte förrän igår då solen lyste vackert på oss.
Libbstickan som står vakt vid ytterdörren har kommit så här långt.
Tulpanknopparna börjar kika fram. Tar nog ett tag till innan dom vågar sig högre upp. Det är ingen värme idag.
För 14 dagar sedan planterade jag lite olika salladsfrö i växthuset . Dom har börjat röra på sej. Här är det senapssallad.
Små, små knoppar hittade jag på en honplanta av minikiwin vi planterade i fjol. På hanplantan fanns det mest svarta knoppar. Troligen frusna. Hoppas verkligen att den kommer igen. Det är väl hannarna som är det svaga könet? Gäller det i växtvärlden också?
Måste faktiskt ha med en bild på en av våra orkidéer, även om den inte räknas in bland vårtecknen. Den här fick vi för några år sedan av äldsta dotterns svärmor när dom var på besök från England. Den har så underbara färger och doftar ljuvligt! Blommar villigt gör den också. Med andra ord en perfekt växt.
Påskafton var min bror med familj på besök. Även vår äldsta dotter med sambo var här. Brorsbarnen börjar också bli stora. Så här glad blev min guddotter då hon fick komma till faster eller....?
Tjejen på förra bilden är en duktig fotograf. Hon lånade min kamera och här har hon fångat sin lillasyster tillsammans med Tyra som verkligen ser ut att njuta av kelet.

7 kommentarer:

 1. Ja du, blommorna ute har sett lite frusna ut den här påskhelgen, fy så kallt det är. Men växterna är modiga ändå de trotsar kylan och försöker slå ut.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Herre Gud! Är det Julia???? Hon är väl bara 5 år?! Kanske dax för ett besök i Ljunga nästa gång jag är hemma...!

  SvaraRadera
 3. Egensådd sallad, nu är det verkligen vår. :)

  SvaraRadera
 4. Det var lite synd om blommorna i lördags. Här låg påskliljorna på marken , helt knockade, men nu har de tittat upp igen. Nu får det bli ordning på våren tycker jag !!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. haha, underbara bilder! och härliga vårtecken...hoppas vi ser en massa här uppe snart också
  kram

  SvaraRadera
 6. härliga bilder! ser ut att ha haft en mysig påsk.

  SvaraRadera
 7. Friska vårtecken, sallad redan? man skulle ha haft ett växthus... själv sådde jag några spenatfrön ute idag, under duk, något annat törs jag inte..
  Hoppas påsken varit fin, och tack, nog gissade du rätt alltid :)

  SvaraRadera