söndag 16 september 2012

Morgonen som kom av sej

Har kommit på att passen som ligger söndagmorgon är välbesökta. Den instruktören som brukar ha dom är dessutom duktig och peppar lagom mycket för att jag ska gå igång ordentligt. Dom senaste veckorna har jag därför pallrat mej upp i ottan på söndagarna. Nåja, kanske lite överdrivet. Passen startar 09:30 och jag har 30 minuters bilkörning dessförinnan. Hade som vanligt anmält mej till idag. När jag åt frukost kom två sms om att mina pass var inställda! Inte bra, inte alls bra. Jag kom av mej helt. Det är anledningen till att jag nu sitter här och beklagar mej istället för att träna min lata kropp. Hasse är på orientering så jag har ingen draghjälp av honom. Tänkte först lufta stålhästen men men....
Det finns ju annat att pyssla med här hemma. Blommor och trädgård till exempel
Sagt och gjort, ut och fota lite. Här är våra länge bortglömda dahlior. dom plockade Hasse fram ur några undanställda lådor sent i juli. Nu har dom kommit till knopp. Hoppas att någon av dom slår ut innan det fryser.

Köpte några Montbresior i fjor. Nu blommar dom.

Azalean har vuxit sej stor även denna sommar. Precis som i fjor så blommar den nu på hösten. Någon som vet om det är vanligt. Jag trodde det var vårblommare. I våras var det för kallt så alla kvarvarande knoppar frös tyvärr.

Det här är en plommonbuske! Victoria. Den har fått växa hejvilt under många år. De tre senaste åren har dottern haft ett stående uppdrag, BESKÄR den! Nu har hon äntligen haft tid. Den är inte vacker nu men vi får hoppas att den hämtar sej. 

Rosen Awakening ståtar med flera nya knoppar.

Belse var med på min runda genom trädgården.

Astilben blommar också nu.

Tillbaka inomhus. Där har min Odontoglossum fått två stänglar. Blommorna är så vackra. Nu ska jag plantera om två orkidéer som verkligen behöver lite ans. Efter det ska jag ta ytterligare en sväng med spade hacka och krafsare för att få fram vår trädgårdsgång. 

5 kommentarer:

 1. Sån som det blommar hos deg, utroligt. Og lilla astilbe pumila är så söt.
  Ha det godt :)

  SvaraRadera
 2. Det kanske är en höstazalea du har:) Det blommar fortfarande i din trädgård, både det ena och det andra....håller tummarna för att dahliorna hinner slå ut.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Trädgården är i alla fall fin i år efter mycket regn och sol! Man får glädjas åt det när de sköna utekvällarna kom av sej!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 4. Man kan träna på olika sätt å att fixa grusgång = träning. Sen fick ju själen sitt också med alla vackra blommar :)

  SvaraRadera
 5. Så fin grusgången blev..Och vilka dahlior!!Ha en bra vecka,,den som kommer.

  SvaraRadera