onsdag 19 september 2012

När man precis har gett upp...

Ni som läste inlägget om när vi var i Vallåkra och drejade minns kanske att jag var jättesugen på att prova igen. Jag fann en kurs i Vuxenskolans katalog om keramik. Det var förvisso både modellera, skulptera och dreja man fick göra men jag tänkte, okej jag kan väl prova att skulptera lite också. Nu var det så att kursen var fulltecknad när jag blev färdig att anmäla mej. Inget att göra. Igår ringde det en kvinna som presenterade sej och frågade om jag anmält mej till keramikkursen. Ja, ja, ja! Kursen var förvisso fulltecknad fortfarande men två av deltagarna kunde bara gå varannan vecka. Skulle jag kunna tänka mej att gå dom andra veckorna? Om jag ville? Ja,visst ville jag. Perfekt att gå varannan vecka tycker jag. Sen kom nästa fråga: vad var jag mest intresserad av: dreja och hur mycket hade jag drejat: 1! gång. Hon sa att dom andra gärna ville skulptera och att hon hade haft svårt att finna någon som intresserade sej för drejskivan. Nu hade hon funnit det! På tisdag startar kursen. Oj vad jag längtar.
Lite om vädret fast det är inte mycket att orda om egentligen. Regn, sol, regn och ösregn. Så har dagen förflutit här. I kväll var jag i växthuset och plockade en korg tomater.
Den här tomaten fann jag då. Vad säger fantasin om den?

I går när jag kom hem hade Hasse plockat in en fantastiskt vacker dahliablomma. Den är ca. 15 cm i diameter och så vacker i färgen.
Nu har dom hotat med frost någon natt framöver tyvärr. Hoppas att dom i vanlig ordning har fel för sej på SMHI.

8 kommentarer:

 1. Så roligt för dig att du kan gå på drejkursen. Det är väl ganska lagom med varannan vecka. Jag tror inte det blir frost (eller hoppas inte det) jag tycker de lovade regn varje dag/natt och då blir det ju mulet.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så kul, vilken tur att du fick plats på kursen, dreja ser ju bara så himla skoj ut. Och forma andra saker, det ser ju naturen ut att klara bra den också, vilken tomat!
  Ha det godt :)

  SvaraRadera
 3. Vilken kul tomat !!! Måste inspektera mitt växthus imorgon med !!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. haha..ja du om fanatsin sätter fart kan man ju tro vad som helst.. hoho... men tänk hur det kan bli..! Att dreja har jag aldrig gjort fast jag ha gått på många olika kurser..men det är säkert kul..o varannan vecka är riktigt passligt..så är ju min "levande jeanskurs" oxå..dahlian va fin o STOR!!

  SvaraRadera
 5. jag blev så till mej så jag skrev fel, haha...fantasin ska de ju va.

  SvaraRadera
 6. Ser ut som en böna som precis har börjat gro;) Jessica

  SvaraRadera
 7. Najs att du fick plats på kursen - ser fram emot att få se dina alster :)
  Fräck tomat!

  SvaraRadera
 8. haha underbar tomat!
  och så roligt att dreja.
  ha en fin helg, kram på dig

  SvaraRadera