onsdag 12 september 2012

Så här blev det...

Som jag slet med den där rabatten som mest bestod av ogräs. Hade inte tagit ett handtag i den på säkert två år och kvickrot är snabb. Malörten som stod där fick gå i komposten. Fanns inte en chans att få den ren från ogräs. Det var så mycket rötter att jag stod med båda fötterna på spadbladet och ändå inte kom igenom rotmassan! Då vidtog ett fasligt hackande och till sist hade jag grävt upp allt. Jag planterade massor av guldlök där. Det fanns också lök av snöklockor där. Dom hittade jag och planterade igen. Jag lät daggkåpan stå kvar, delade bara den lite så jag fick en till planta. Prydnadsgräset tuktades också ordentligt. Sen plockade jag frökapslar av akleja på ett annat ställe. Fröna spredde jag ut i rabatten. Jag hittade även en annan sorts växt i en rabatt som dottern gjort en gång. Ingen aning vad den heter. Får väl fråga henne någon gång. Plockade bort en bit av den och satte i min "nya" rabatt. Ska bli spännande att se hur den blir till våren. Då återkommer jag med foto.
Veckan i övrigt har varit lugn. Det har varit träning både måndag och tisdag. Idag är det vilodag från träningen och stickorna har gått varma. Jag har kommit in i en period av bokläsande eller egentligen lyssnande. Jag lånar ljudböcker och lyssnar på i bilen när jag kör fram och åter till jobb. Just nu är det Elsie Johanssons triologi om Tåpelles Nancy som är på gång. Den är förvisso gammal och jag tror att jag läst den förut men den är så fin. Hon skildrar hela Nancys värld så att man kan se för sej hur hon bor, arbetar, ansiktsuttryck, naturens skiftningar och allt annat. Eftersom Hasse spelar schack i kväll tog jag in boken från bilen och har ägnat kvällen åt att lyssna och sticka.
Glasfåglarna är den första boken i triologin.
Jag fick ett trevligt sms i kväll. En kille som hittat mej på Garmin (där jag lägger in data från pulsklockan) skickade ett sms och undrade om jag ville ut och cykla tillsammans med honom. Innan er fantasi skenar iväg kan jag informera er om att jag sms:ade tillbaka att jag och maken brukade cykla ihop men att det var klart att han kunde hänga med om han ville. För säkerhets skull skrev jag också ner vår medelhastighet så han inte ska tro att vi är riktiga proffs. Han blev inte avskräckt utan tyckte det lät bra om vi kunde träna ihop. Det ska bli riktigt spännande att se om vi hänger med honom. Han planerar Vättern runt nästa år. Vi nöjer oss med halvvättern.
Hoppas att er kväll är lika lugn och skön som min.

3 kommentarer:

 1. Oj, vad du slet med din "gamla" rabatt, men nu ser den fin ut.
  Lugn kväll, nja, lite oroligt just nu när sonen sms:ar och säger att han är på akuten.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Ja, kvickrot är inte rolig att tas med, men Du lyckades ju till slut!
  Håller med Dej om Tå-Pelle-böckerna, de är underbara!
  Här har också varit lugnt, knypplat och lyssnat på härlig 60-talsmusik!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev!!! =) =) Trappan ser ut som den är gammal, riktigt gammal :)

  SvaraRadera