söndag 9 september 2012

Syrenens tid förbi

Kände att det var hög tid att ändra bilden i headern. Syrenens tid är verkligen förbi. Nu är det mer Dahlior som gäller. Plockade in en stor bukett sådana häromdagen. Dom är så fina. Fast man får se upp så det inte slinker med för många tvestjärtar in.
Denna veckan har varit lugn och gått i sina invanda hjulspår. Försökte anmäla mej till en kurs i drejning men den var tyvärr redan fulltecknad när jag äntligen fick tummarna loss.
Har tränat en del som vanligt och även tagit en bra tur på cykeln. Hasse och jag drog en runda på 4,1 mil igår. Trötta men nöjda när vi kom hem.
Idag har jag tagit två pass på gymmet. Har börjat gå klockan 9.30 på söndagsmorgonen i stället för att gå på kvällen. Passen på morgonen är, tro det eller ej, oftast helt fulla. Det gör att jag får extra energi när salen är full.
Efter gymmet tog jag en runda till Blomsterlandet. Man fick köpa lökar förmånligt när man är med i deras kundklubb. Värt att passa på. Det blev en påse blandade narcisser, en påse snödroppar och en påse guldlök. De sista ska vara bra mot sork. Hoppas på det. 
Ska gå ut och gräva upp en liten rabatt som dottern gjorde en gång för många år sen. En del av lökarna ska ner där. Den lilla rabatten som dottern gjort har växt igen fullständigt. Bäst att gräva upp och göra om. Andra lökar ska ner i rabatten som jag hållit på med på framsidan.
Massor av tomater skördar vi nu. Nästan fler än vi hinner äta trots att vi äter dom på längden och på tvären.
Hoppas att er söndag också har varit bra.

8 kommentarer:

 1. Det kommer att blomma fint hos dig i vår med så många olika lökar. Tomatskålen ser inbjudande ut.
  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vilken vacker dahliabukett Du lagt dit istället för syrenen!
  Tomater på egen kvist...mmm...vad gott de smakar!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 3. Samma här med tomatätandet, man hinner knappt med. Ska nog frysa några påsar till kommande pajer. Kul att planera nya blommor till trädgården. Har bara lyckats bevara två av mina dahlior sen förra året, men de blommar så fint.Buketen var ursnygg.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Fina lökar o dahlior.. min börjar blomma nu.då kölden kommer krypande..nu har vi bara +4..har lagt tidningar över den jag visade idag..Va härlig tomatkopp..

  SvaraRadera
 5. Tomatsoppa brukar det bli här. Jag älskar soppor och tomatsoppa i synnerhet. Jag har också köpte lökar, på nätet, och jag ser fram emot att dom ska komma.
  Fin header.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Dina tomater ser goda ut och många är det.

  Vi har just i kväll ätit våra första
  men det är många på gång att mogna
  så tack för plantan.
  Kram svärmor svärfar

  SvaraRadera
 7. Vad mysigt att kunna plocka sina egna tomater. Kan tänka mig att de smakar ännu godare då. :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. vilka härliga tomater!

  och skoj att höra att du ligger i med tränignen, det gör jag med :)

  kram påd ig

  SvaraRadera