lördag 1 september 2012

Härlig dag

Förstår inte var tiden tar vägen. Nån mer som upplever att någon stjäl tiden från er?
Jag tog ju en ledig dag i onsdags. Snacka om att välja en perfekt dag. Solen strålade från en klar himmel. Steg upp vid 8-tiden, vi åt en frukost i lugn och ro. Därefter körde vi in till sta´n för att lämna åter bilen vi provkört, en Toyota prius plug-in hybrid. Fantastiskt att kunna köra drygt 2 mil utan att använda en droppe bensin! Valet faller självklart på den men det tar ett tag innan jag får hem den. Färgen? Ljusblå!
Efter det köpte vi färg till vårt senaste projekt, trädgårdskällaren. Det blev en ljusblå där också. Hasses val.
Väl hemkomna tog vi lite lunch och la oss på altanen för att sola lite. Det kunde vi nästan inte göra i somras men nu värmde solen rejält.
Trädgården har nästan vuxit igen totalt av allt regn den senaste tiden. Dags att fixa till den. Det klipptes och rensades massor. Vi fick lite hyfs på den men en rabatt återstår till idag.
Köpte en ny clematis i våras, Nelly Moser, som börjar blomma nu. Finns några fler knoppar som är på gång.

Även den här gladiolusen är ny för året. Tycker den är så vacker med sin rosa mitt.

Här är en av våra "gamla" gladiolus. Även den så söt.

I år har dahliorna slagit alla rekord i längd. De här gula är nästan lika långa som våra solroser.

Fåglarna har redan börjat tulla av vinterkäket. Det flygs, hoppas och kvittras massor i solrosbuskaget på morgonen. Som ni ser hinner dom med att äta en del också.

Den lilla rödskaftade daggkåpan som inköptes strax innan semestern börjar nu blomma. Idag när rabatten är rensad ska jag sätta ut alla perennerna i den. Dom har stått i krukor tills nu.


Måste visa en bild på vår lilla söta kattlady. Bestämt vill hon följa med husse och träna. Tog plats i väskan för att inte missa tillfället.
Hasse klipper gräset och solen skiner. Dags att sätta fart med rabattrensandet.

4 kommentarer:

 1. Ja, vart tar den vägen, tiden? Det undrar jag varenda dag.....man är väl lycklig då, kanske, jo, det är man nog! Vilka många och fina blommor du har i din trädgård. Jag är väldigt svag för gladiolus, dom är så magnifika.
  Lilla pissen, vill med och träna!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Ja det kan man lugnt säga,, vart tar tiden vägen..Jag tycker inte jag hinner med nått heller.. bara morron o sen eftermidda igen o fähus tiden igen..Ja jisses va blommorna har växt denna sommar.. men nu är det skitväder igen.. vi får inget tröskat..o inte nån annan heller för den delen..det bara regnar..Gladiolen va fin.. mina håller på o slår ut..nu kommer en m.lila..den blir fin!!

  SvaraRadera
 3. Ogräset växer och frodas i regnvädret, men så skönt när man gör ett ryck ibland. Man känner sig nöjd. Fina blommor du har. Jag har också njutit i solstolen idag, så skönt att få lapa lite sol.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Nästa år ska jag sätta gladiolus. det var alldeles för länge sedan nu. de är ju jättefina.
  Kram Eva

  SvaraRadera