måndag 4 april 2011

Vårkänslor

Igår skrev jag om vårtecken och idag har jag helt klart vårkänslor. Solen har visat sitt glada leende hela dagen. Kunde inte låta bli att ta en skön promenad då jag kom hem från jobb. Nu stiger saven och känslorna svallar både hos människor, djur och växter. Har växter känslor eller?
Tog lite fler bilder på vårtecken när jag var ute. Visst är den här tiden fantastisk!


                         
En liten söt gulsparv. Den senaste tiden har vi haft många gulsparvar hos oss. Dom är så färgglada och fina.

Syrenknopparna är så stora nu.

Liksom forsythians knoppar.

Hittade några spruckna kaveldun på min promenad. Den här hade en festlig form.

Vintern har gått riktigt hårt åt vårt växthus. Det var mest glassplitter nu. Hasse har plockat glas och håller på att montera bort fönstren. Vi ska sätta plasttak istället. Det rasar snö från vårt höga stall ner på växthuset. Kan säga att det håller inte fönstren för. Några träbitar behöver också bytas då de ruttnat. På två ställe har det varit hästmyror och urholkat byggmaterialet.

Dom här lökarna hittade jag i källaren med långa gröna blad. Tog in dom och planterade i en skål. Skulle tro att det kommer små påskliljor så småningom.

5 kommentarer:

 1. Tänk att man blir så glad och full av energi så fort solen visar sig.
  Härliga vårbilder du visar.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Säven stiger hos alla och envar tror jag när vårsolen äntligen kommer. Själv har jag knallröda kinder efter en dag ut i solen, (tänk vilken tur man kan ha med ledig dag). Växthus låter underbart i mina öron men plasttak är nog bättre, tänker glas och snöras inte hör ihop. Små spiror på lökarna hjälper också på humöret, bir nog fint till påsk :)

  SvaraRadera
 3. Härliga härliga vårbilder! Va kul att se foto på kaveldunet, det var nytt för mej att dom heter så. När vi var små försökte vi plocka sådana, med magert resultat! Tror vi kallade dom för cigarrer. Nej vad tradigt att växthuset inte har klarat vintern! En bit av taket i vårt uterum har också gått i sönder och behöver bytas. Dom är så söta dom där pyttesmå påskliljorna mina favoriter när det gäller påskliljor. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Ja solen gör verkligen att man blir full av energi Mer sol vill vi ha /Kramar

  SvaraRadera
 5. Vintern har inte varit nådig för en del byggnader. Hoppas att ni kan fixa till växthuset. Det är ju guld värt !! Kram Eva

  SvaraRadera