fredag 1 april 2011

Kärleksknutar

Jag har ju skrivit en del om virkade sjalar och kärleksknutar. Det är någon som frågat i kommentarerna om hur man gör dessa kärleksknutar. Jag har svårt att beskriva förfarandet här men vill råda dom som undrar att gå in på Drops Design och leta upp virktekniker. Där finns en väldigt instruktiv film om hur det går till. Just nu pratar vi mycket om det på jobb. Jag håller på att lära ut till någon som vill virka själv och jag har fått beställning på tre sjalar till. Vi pratar mycket om friskvård också. Jag tycker att det är friskvård i allra högsta grad att sätta sig ner, ta fram virkningen och låta tankarna löpa. Allt handarbete har en lugnande inverkan. Ja, det vill säga om man inte gör fel, måste riva upp och blir irriterad. Ska man riva upp så gäller det att fortsätta att tänka fina tankar. 

Här är en av sjalarna jag virkat
 
Kärleksknutar i närbild

Närbild på dom virkade blommorna jag satte i denna sjalen.


7 kommentarer:

 1. Så fint! Det var yngsta dottern som valde valpen. Det är 4 hanar och 2 tikar. Vi ville ha en tik så det gjorde valet lite lättare... Kram

  SvaraRadera
 2. En vacker sjal. Håller med om att det har en lugnande, harmonierande verkan.

  SvaraRadera
 3. Ja dom är verkligen vackra! Blev så sugen på att prova att virka en själv. Jag tyckte också att filmen dom visar på Drops är lättbegriplig och mycket bra. Nu är det bara garnet som fattas :) Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 4. Dom är vackra dina sjalar. Jag tycker inte själva knuten är så svår men när jag ska lägga ut i kanten händer det att jag blir tvungen att repa upp, konsentrerar mig kanske inte nog..

  SvaraRadera
 5. Så fin den blev förstår att du får beställningar....blommorna där nere gjorde susen /Kram

  SvaraRadera