lördag 21 juli 2012

Ensam

Jaha, så var jag gräsänka under 6 dagar. Hasse har åkt till Halmstad för att springa O-ringen. Någon som vill kolla hur det går så har han startnummer 9585.
Lovade ju att det inte skulle bli fler semesterinlägg efter förra men ångrade mej. En sak till måste jag berätta. På hemvägen körde vi inom en stooor affär! Vill ju inte göra reklam men den ligger i ett litet samhälle som heter Ullared. Där inhandlade vi vapen! Ja, just det vapen.
 Här ser ni vilket vapen det är frågan om. Ni ser rätt: en grilltång, fast egentligen köpte vi två stycken. Nej, vi slåss inte med grilltänger här hemma.
Det är ett vapen i kampen för att återfå våra odlingar och rabatter. Ni har säkert gissat nu att det används som vapen mot sniglar. Vi lärde av dottern i Norge att det är ett utmärkt redskap att plocka sniglar med. Mycket enklare än en liten spade som vi använt förut. I kväll har jag skött min runda för insamling av dom odjuren. Efter insamlingen får dom ett saltvattenbad och just dom besvärar oss inte mer. Det gör ju däremot alla deras kompisar som inte är plockade än. Det här regnandet är ju mumma för dom fulingarna. Läste att 1!   snigel kan ge upphov till 400 nya per gång. Dom är dessutom hermafroditer, befruktar sig själv. Jag inser att det är en nästan hopplös kamp vi för men att plocka sniglar morgon och kväll blir en vana, som att borsta tänderna.
Den här regnbågen såg jag fast jag mest gick med näsan i marken under min jakt. Den var stor och otroligt fin men jag ser hellre att jag slipper se en sån igen. Jag vill inte ha mer regn utan ha sol!!!

4 kommentarer:

 1. Vilket bra vapen du köpt. Tack för tipset.
  Vad ska du hitta på ensam i 6 hela dagar, mer än plocka sniglar då?!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Usch, sniglar är inget kul alls. Jag klipper dom rakt av med en sax, jag. Första gången kände jag mig grym, men efter hand har jag vant mig och nu nästan njuter jag. Och då tänker jag, jag är ju som en serial killer.....usch!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Skönt att vi inte behöver vapen till de där små djuren. Finns inte hos oss. Vi har däremot större odjur i skogen som inte är så trevliga.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Hoppas du även hittar trevligare sysselsättning när du är ensam. Jag hatar sniglarna på västkusten...här hemma har jag som tur inga, men de kommer ju bara längre opp i landet för varje år.
  Kram!

  SvaraRadera