lördag 25 augusti 2012

Denna veckans händelser

Den här veckan, okej den är inte riktigt slut än, har det hänt både skojiga och mindre skojiga saker.
Jag brukar ju cykla till arbetet en gång i veckan. Så skulle det också bli i tisdags men... Det är ju det där lilla men, punktering efter 11 km! Eftersom jag inte anser att man måste ha mobiltelefon med i alla lägen fanns den såklart hemma. Försökte hejda några bilister men insåg det meningslösa. Alla tittade bara konstigt på mej och körde en bra bit utom mej för att sen i god fart fortsätta på samma håll som jag skulle varit på väg. Dom kanske trodde att jag skulle banka ner dom med hjälmen eller nåt..? Nåja, jag traskade in till huset som låg mitt emot. En trevlig man som just var på väg till sitt arbete öppnade dörren. Jag lånade telefonen och ringde hem. "Visste" ju att Hasse sov sött ännu. Inga problem men... Ännu ett men. Han svarade inte! Till slut fick jag be mannen om skjuts, han skulle åt samma håll som jag fast inte lika långt. Jag fick hoppa av 4-5 km innan jag var framme och sedan gå resten. Bättre än att gå hela vägen. På förmiddagen ringde jag upp käre maken och undrade vad han sysslat med kl. 6 på morgonen? Han hade varit ute och plockat sniglar!! Lånade bilen på jobb och på kvällen lämnade vi tillbaks den och hämtade hem cykeln. Min räddare fick en bukett liljor som tack.
I torsdags var vi och plockade blåbär. Stora, amerikanska och lättplockade blåbär. Det blev drygt 7 kilo. Mycket gott på youghurten på morgonen. Det blev även bakat några smarriga tunga muffins med blåbär i. 

Våra tomater har börjat mogna. Det är också riktigt gott. Nu har ju värmen försvunnit men jag får hoppas att dom fortsätter mogna ändå.

Vi har en hibiskus som är drygt 30 år gammal. I fjol hade den inte en enda blomma. I år är där nog 6-7 knoppar och dom har börjat slå ut. Den blommar länge eftersom endast en knopp i taget slår ut. Jag tycker blommorna är otroligt vackra.
I morgon ska vår klubb OK Torfinn ordna en orienteringstävling. Hasse är chef för markan och just nu börjar det dofta riktigt gott för han bakar lite bullar och även kärleksmums som ska säljas där. Håll tummarna för att vädret blir något så när. Jag kräver inte strålande sol men skulle önska uppehålls väder. Allt blir liksom roligare då.

4 kommentarer:

 1. Vilken vecka du haft...inte så roligt med punktering, och din man tar ingen sovmorgon på sin lediga dag utan stiger upp och plockar sniglar.
  Äntligen börjar mina tomater också att mogna.
  Kramelikram!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Så trist med punktering men ännu tråkigare att ingen kan stanna och hjälpa till:(
  Gott med blåbär och skönt att plocka från buske, gjorde det också i Skåne!
  Våra tomater är inte mogna än, får väl ta in dem för mognad.
  Kram Inger

  SvaraRadera
 3. Amerikanska blåbär är ovant för mig. Skulle gärna vilja prova. Här är det bara skogsblåbär som gäller. men nu törs man inte ut, för bockjakten. Visst har tomaterna varit sena att mogna i år. Såklart vädrets fel !!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. sitter här o läser.. Hur långt har du till jobbet?? Va snäll Hasse va som plockade sniglar!

  SvaraRadera