lördag 11 augusti 2012

Flugfångare

Har tidigare skrivit om när vi var hos Hans Jacobsen utanför Helsingör och köpte små orkidéer. Då köpte vi även denna lilla planta. Flugorna gillar den men det blir deras död. Det finns tydligen något giftigt på bladen som är kletiga. Inte giftig för människor. Inte nog med att den är en bra flugfångare, den blommar dessutom vackert. Just nu har vi 4 utslagna blommor och två knoppar i den. Blommorna har en härlig lila nyans.
Idag har vi haft underbart väder. Väcktes av Hasse i morse kl. 7 när han skulle köra till arbetet. Efter att han kört tänkte jag vända mej om och sova vidare, är ju trots allt ledig. Fick då syn på en fantastisk blå himmel genom fönstret. Funderade lite och bestämde mej för att en lång härlig cykeltur nog skulle passa. Sagt och gjort, upp och hoppa. Efter en snabb frukost med naturell youghurt, nötter och frö klädde jag mej för en tur på stålhästen. Kände mej riktigt pigg och alert. Drog ut mot Vittsjö, sedan över till Röke. Körde en väg som jag definitivt kommer att köra fler gånger, lagom mycket upp för och ner för. Väl framme i Röke svängde jag mot Bjärnum och bestämde att pausen skulle bli hos mor och far för att inmundiga förmiddagskaffet där. Ringde för säkerhets skull innan. Jodå, dom var hemma och kaffet sattes på. Väl framme hos dom kollade jag pulsklockan och såg att fyra mil tagit nästan en timme och tre kvart. Rätt beskedligt men jag mådde prima. Kom precis i rätt tid för att vi skulle hjälpas åt med melodikrysset också. När vi skött om fika och kryss styrde jag kosan hemåt. Ytterligare 7 km senare var jag hemma och kunde ta en välbehövlig dusch. Efter middag har jag tillbringat i en solstol. Med andra ord en riktigt go´dag hittills.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken härlig lördag! Jag väntar på att förkylningen ska gå över så jag kan börja stavgå igen!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 2. Vilken söt och praktisk blomma . Pepparsalt har vi inte haft så mycket mygg och flugor i sommar. Förutom i skogen förstås .Jadå tjeckisk öl gillade även jag .
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Snacka om livskvalite' !!

  SvaraRadera
 4. Härligt!
  Och vilken fin liten blomma, så söt också i färgerna. Får skaffa en och ta med mig till skogen när jag plockar bär!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera