fredag 10 augusti 2012

Nervpirrande

Nu har nerverna kryllat sig i spänning igen under 1 timmes tid. Varför då, undrar kanske någon. Jo, handbollen! Di svenske avgick med segern även denna gång. Nu återstår att se vilka dom ska spela finalen emot. Vi vet i vart fall att det blir minst OS-silver. Gott! Katten har vant sig vid mitt hojtande. I kväll stoppade han svansen i ena örat och sov vidare. 
Efter matchen firade vi med kaffe och glass. Gott! 
Den här dagen har vi annars kunnat hoppa över rent vädermässigt. Ömsom regn och ömsom mycket regn. Inget vidare. 
Hade tänkt ta en runda på stålhästen när jag kom hem idag men rundan blev inställd. Ja, det vill säga det var jag som ställde in den. Kände mej riktigt lat idag och bestämde att det var tillåtet.
På söndag är det "tusen trädgårdar". Massor av trädgårdar i vårt avlånga land håller öppet för besökare. Hade tänkt att avverka några här i min närhet. Hoppas att det inte ser ut som på nedanstående bild under söndagen.

 Den här bilden tog jag inte idag utan förra veckan. Finns gott om tillfälle till dylika foto i år. Ser ni hur regnet hoppar på bordet.
Just den här squashblomman har jag visat förut men ser ni vad som finns under blomman? Just det årets första squash! Nästan hela åt vi upp i form av squashrårakor i kväll. Mycket gott! Till det åt vi marulk. Det hade ingen av oss ätit förut. Var lite åt bläckfiskhållet, en aning segt och mycket fast kött. Det bästa med den var att det fanns ett stort ben i ryggen, som en ryggrad. Inga eländiga små sylvassa ben att plocka.
Hoppas att ni får en riktigt skön och lugn helg alla blogvänner.

3 kommentarer:

 1. Jag missade handbollen för vi hade gäster. Det är så gott med squash, får väl köpa några i butiken i år när inte mina plantor vill ge någon skörd (fast de är på G, men de är små)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag missade, precis som Skaparglädje, också handbollen (hur kunde jag)!
  Här har vi faktiskt haft FINT väder med SOL hela dagen!
  Gott med squash men svårstavat!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 3. Sällan jag kollar sport i TV,, förr så tittade jag jämnt på vintersporter...men sen så va ju finnarna o dopade sej o då försvann lusten.. blää...har inte kollat sen dess.. men nu har TV´n varit på en några kvällar o då har det ju vart OS....o jag ha stickat. Här regnar det idag oxå.. o ingen ha sagt nått om nå regn..solen skulle ju lysa idag... Jag städar på vinden tills Annicas ska kom, de ska ju va där..(alltså sova),... Ja visst ska jag testa att så frö.. jag ska ju sända vallmofrö åt dej. bara de sku bli färdigt torkade..då kan jag sända allium åt dej oxå...ha en bra helg själv..

  SvaraRadera