söndag 19 augusti 2012

En magisk afton

En djup, trolsk liten sjö, omgärdad av höga delvis skogsklädda kanter. På sina ställen har inte skogen fått fäste, där ligger stora och små stenar i röse längs med branterna. Ett sammetsmjukt mörker sänker sej. Upp längs en av de stenbeklädda branterna slingrar sej eldprickar i form av hundratals tända marschaller. Alla de små eldarna speglar sej i vattnet.
På motsatta sidan av sjön syns silhuetterna av nästan tusen människor, sittande i andäktig tystnad.
På en varligt upplyst flotte mitt i sjön står flera personer med sina instrument (och diverse teknisk utrustning). En ensam saxofon spelar "amazing grace".
 Allt detta och mycket mer fick vi uppleva i går kväll. Ovan syns ljusprickarna av marschaller. Svårt att hålla kameran så stilla att det inte blir suddigt. Fast jag tycker att kortet ändå förmedlar en del av det vi såg och kände.
Det var inte tillåtet att fota under konserten så detta fotot är taget innan konserten började medans det var ljust. Här syns flotten fastgjord vid en brygga. När konserten började lösgjordes den och drogs ut i sjön.
Vilka som spelade och sjöng? Kalle Moreus, Sanna Nielsen och den fantastiske saxofonisten heter Johan Stengård. Innan dessa storheter började spela och sjunga fick vi höra gitarrvirtuosen Göran Söllscher spela både modern och klassisk musik. En vacker sopranröst, Jessica Johanssons, ljöd också över nejden i några nummer.
Allt detta fick vi uppleva vid Odensjön, vid Röstånga i Skåne. Dom flesta hade mat med sej och avnjöt en picnic innan konserten tog sin början. I pausen dukades upp kaffe lite här och var hos dom flesta. Då vi åkte hem i natten kände jag mig helt full, tom och mjuk inombords av upplevelsen. Allt som allt en alldeles, alldeles magisk kväll.

8 kommentarer:

 1. det måste ha varit helt magiskt!

  SvaraRadera
 2. Men....så absolut underbart det låter och när jag ser ljusen och läser Johan Stengårds namn och även dom andras, förstås, så hör jag alltihop för mitt inre öra och jag ser också......men så helt lyriskt, vem hittar på så fina arrangemang? Oh, vad jag hade velat vara där!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Så trevligt det låter, den konserten hade nog jag också gillat. Duktiga artister och så stämningsfullt.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Visst hade vi en härlig kväll det var väl värt allt
  köande !!

  kram svärmor svärfar

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Det låter helt underbart!
  Jag ska på en sådan himmelsk kväll/natt den 1 september i Nora. Då ska Björn J:son Lind m.fl. spela från en flotte i Norasjön och marschaller ska tändas runt sjön!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 6. Oj vilken upplevelse. Jag känner igen Odensjön. Dit gjorde vi utfärder när jag var liten.Artsiterna ni hörde går inte av för "hackor" minsann.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig afton med fin musik!
  Svar på din fråga vilken stad vi besökt så var det bl.a Kivik och lilla butiken var i Smedstorp.
  kramar!

  SvaraRadera
 8. Det där såg alldeles fantastiskt ut. Kan tänka mig att det var gåshudsvarning på den kvällen. :)

  Kram, kram

  SvaraRadera