tisdag 17 november 2009

Condorer

Vi har inte kunnat skriva pa nagra dagar nu eftersom hotellet vi bott pa lag emellan hoga berg och varken internet eller telefoner fungerade dar.
Nu ar vi dock i Arequipa, 2:dra storsta staden i Peru. Dar gar det att fa kontakt.
Vi far naturligtvis ocksa var dos av avgaser. Mest fran taxibilar. Det kor omkring sma gula taxibilar overallt. Ser man 10 bilar ar dom 9 taxi.
Hotellet Colca Lodge var superflott. Dom hade varma kallor man kunde bada i. Saklart vi gjorde det.
Annu en fantastisk upplevelse var att se de stora Condorerna i Colca Canyon. Peru har de basta forutsattningarna for att kunna se condorer men dom finns i flera andra lander i sydamerika. Det ar enormt stora faglar, dom vuxna faglarna blir 3 m mellan vingspetsarna.
Vagen fran Colca Lodge till yttervarlden var dock inget att leka med. Den var samre an "lille vagen". Dar korde var chaffor med en stor turistbuss, rena sjalvmordkandidaten men han fixade det och det tackar vi for.
I dag har vi sett Juanita. En nerfryst flicka pa 13 ar som dom fann pa toppen av en vulkan efter att grannvulkanen haft utbrott sa snon smalte dar Juanita lag. En aning makabert men sakert en stor turistattraktion.
Vi har just konstaterat att vi bor mitt emot S:t Catalinas klosterkyrka. Det hors!!! Hoppas att dom inte haller pa och dingdongar med den kraften hela natten var timme.
Korten far ni se senare da detta ar en aldre modell av data.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar