onsdag 11 november 2009

Machu Picchu

Nu har vi varit pa Machu Picchu, vi sager bara helt fantastiskt!!!
Trots att det "bara" ar en massa sten sa inger det verkligen respekt.
Det kanns mer dagen efter.
Vi vandrade anda upp till Solporten, tog 65 minuter med manga stopp pa vagen. Inte sa mycket for att titta pa utsikten som for att studera stenen, dvs flasa i backen. Vi forflyttade oss ca 500 hojdmeter upp!!! Riktigt tufft. Vi trodde inte det skulle vara sa jobbigt, dessutom hade vi for lite vatten med oss, vi fick spara, inte bra. Ner tog det bara 45 minuter. Vi fixade det i varje fall!!! Det var 9 i gruppen som klarade det, klart vi skulle vara bland dom.
Nar vi skulle till MP akte vi tag fran Ollantaytombo till Agua Callientes, en liten by nara Machu Picchu.
SJ skulle ha en del att lara av Peru Rail. Vita dukar pa borden, servering i fantastiskt vackra keramikmuggar, kaffe eller vad man ville ha. Brod som man fick valja sjalv, ost och skinka kylt pa ett fat. Da vi narmade oss MP var det en helt annan natur, mer djungellik. Massor av vackra blommor langs sparet. Forsokte fota en del i farten men vet inte hur det blir. Kan tyvarr inte lagga in foto pa den har datorn hellre. Dom hade anglatrumpeter som var sa stora att anglarna nog grat av lycka nar dom sag dom.
I Agua Callientes sov vi pa ett fint hotell som hette Adina. Da vi kom ner fran MP blev det en dusch sedan tog shopping makten over. Vi gick till deras marknad, Det ar massor av stand med allt i hantverk du kan tanka dej. Det blev en del handlat.
Da vi kom ater till hotellrummet upptackte vi ett stort misstag vi gjort. Vi hade lamnat balkongdorren oppen och lampan tand. Rummet var fullt av sma raliga mygg och stora ackliga fjarilar. Dom var atminstone ackliga da man trampade pa dom och fick ut innehallet. Tvi!!! och Huuu!! Vi gick ner till receptionen och killen dar for upp med en dammsugare for att ta bort dom sma monstren. Vi gick sedan direkt ut och at pa en mysig restaurang. Nar vi kom ater fragare han i receptionen om vi ville byta rum. Han tyckte nog inte han sugit upp tillrackligt av monstren. JATACK!! sa vi.
Idag har vi forflyttat oss till Cuzco. Det ar inkas gamla huvudstad. Vi har upptackt en del andra minnen fran MP idag. Sora myggknutor och da pratar jag inte om dom vanliga sma knutorna man kan fa i Sverige. Dom har svullnar halva armen upp av. Nagon har pa benen, vilka ocksa har svullnat sa det ser ut som om stodstrumpor ar att rekomendera.
Vi har firat 31 arig forlovningsdag idag. Tyvarr fick jag gora det utan Hasse da han ligger i feber och huvudvark pa rummet. Alex tror att det ar hojdsjuka eftersom han inte har nagra andra symtom. Vi har 3!! lakare med i gruppen sa vi kanner oss riktigt trygga. Som tur ar ska vi tillbringa morgondagen med att titta pa inkaruiner runt Cuzco och aven sova en natt till pa detta hotellet sa min sjuke man far vila ut ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar