torsdag 12 november 2009

Cuzco

Man offrar fortfarande till "moder jord och fader sol" har i Peru. Har har man lagt in cocablad i en skreva i en sten som offer.


Har befinner vi oss pa Machu Picchu. Det ar fantastiskt att vara har, att se detta enorma komplex i verkligheten som vi har sett pa bild sa manga ganger.
Hasse skriver: Idag mar jag toppen igen. Alex hade ratt det var sakert hojdsjuka. Skont!!


M-L skriver: Efter frukost och dusch klev vi pa bussen till tre olika ruinomrade som ligger ovanfor Cuzco. Vadret var fantastiskt, solen varmde riktigt skarpt i nacken sa vi bestamde oss for att lamna tjockare trojor hemma. Det forsta stallet vi stannade pa lag pa 3765 m hojd. Da insag vi misstaget, dar var inte alls sa varmt som nere i Cuzco. Inga problem!! Hela Peru draller av forsaljare, naturligtvis satt dar ett gang nar vi stannade. Dom hade riktigt fina Alpackatrojor, kostnad: valdigt billigt. Hasse kopte forst en och pa nervagen kopte jag en, dom ar sa mjuka. Pa tal om forsaljare sa kanns det ibland som om vi loper gatlopp mellan dom.


Vi har fatt flera veckors avgasranson pa nagra dagar. Massor av taxibilar kor runt, runt hela tiden bade har i Cuzco och i Lima. I kanske var tionde sitter det en passagerare!!! Helt sjukt!!


Efter en tuff formiddag med massor av information fran var guide Marlene trodde vi det var dags for lunch, men icke. Da hade vi hela stora katedralen i Cuzco kvar. En fantastiskt vacker katedral dar guldet glanste overallt. Efter ett tag tog dock hungern overhand och vi orkade knappt ta in mer information.


Har dricker dom cocate avigt och rat. Fore och efter ibland mitt i maltiden. Jag har dock inte fallit for detta pafund. Hasse dricker dock. Det luktar hemskt och smakar varre. Jag sa till Hasse att vi skulle ta hem lite till vara tedrickare hemma. Men det var ingen god idé sa han. Man hamnar tydligen i fangelse om man forsoker. Vi provar inte.
Ikvall ska vi ut och ata med Jan, Britt och Henrik. Vi har otroligt trevligt ressallskap, alla ar mycket latta att prata med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar