lördag 14 november 2009

Titicacasjon

Vi har varit pa en fantastisk rundresa pa Titicacasjon idag. Forst steg vi iland pa vassoarna. Dom bebos av Urosindianer. En otrolig upplevelse. Vi fick lara oss hur dom gor oarna och hur dom forankras i botten. Efterhand som vassen blir gammal och skor maste dom lagga pa ny vass. Nedersta delen av vassen gick att ata och det fick vi naturligtvis smaka. Ingen hojdare!
Pa den on vi var bodde 8 familjer. Om dom blev osams sagade dom helt enkelt itu on sa det blev 2 oar. Mycket praktiskt, nagot for TV-serien Grannfejd att ta efter!! En av indiankvinnorna, Elsa!!! tog mej och Laura under armen for hon ville sa garna visa sitt hus. Lauras man Lars fick nadigt folja med. Vi satt i vasshuset och hon berattade hur dom hade det. Efterat fick vi lana klader, kjol, en mycket vacker jacka och en mossa. Vi blev fotade i dom kladerna. Sa fina vi var!
Efter det var vi pa en annan fast o, Taquile. Efter en anstrangande promenad halvags upp at vi lunch sen gick vi upp till toppen dar vi handlade i ett koperativ som alla obor hade tillsammans. Promenaden ner blev mycket skon med en vacker utsikt.
Vi tror inte att nagon som inte varit pa sa hog hojd kan fatta vad hojden gor med kroppen. Allt fran illamaende, feber, diarré till huvudvark ingar i konceptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar