söndag 20 maj 2012

Arbete i växthuset

Efter cykelrundan som jag skrev om i förra inlägget blev det en del plantering. Jag bar ut alla tomat och chiliplantor till växthuset. Nu står dom så fint där. Hela växthuset blev fullt. Inte plats till några andra spännande sorter i år. Två paprikor kom också i jorden.
Här är dom små chiliplantorna
och i andra änden av växthuset finns tomatplantorna. Nu är det bara att vattna och vänta på skörd.
Den här lilla Magnoliabusken fick vi av Skaparglädje i fjol. Hon har bidragit till en hel del vackert i vår trädgård. Den lilla plantan har tillbringat vintern i växthuset och klarat det galant. Nu har den fått komma ner i en kruka och ut ur växthusvärmen. Hoppas att den klarar det också.
För två år sedan fick jag flera frö från stockrosor av Tankar vid midnatt. Jag la dom på ett bra ställe och glömde så klart bort dom. I fjol höstas hittade jag dom och petade ner dom i krukor. Även dom fick tillbringa vintern i växthuset och när det blev varmare kom dom snällt upp. När dom blir lite större så ska dom få komma ner i rabatten.
Samtidigt som jag planterade stockrosfröerna så petade jag ner flera andra gamla fröer jag hade liggande. I en av krukorna har den här lilla filuren stuckit upp (en aning svår att se på fotot). Har ingen aning om vad det är. Ska bli skoj att se hur det artar sej.

4 kommentarer:

 1. Visst är det jätteroligt när det äntligen blir dags att plantera ut. Hoppas nu att nätterna fortsätter att vara milda.
  Ha det gott ! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Mina sommarmagnolior har stått ute hela vintern, de kommer också fint. Ska plantera om dem i större krukor så fort jag hinner.
  Ja, nog blev det fullt i ditt växthus.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Blir man inte inspirerad av att odla när man läser om hur Du sår och planterar så blir man det aldrig!
  Lycka till!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 4. Flitiga Lisa i trädgården är du/ni verkligen! Här planteras det bara i tre krukor ;) har annat att göra- typ fostra valp att inte leka trädgårdsmästare med att baara gräva stora gropar....;)

  Lycka till med snyggcykeln!

  SvaraRadera