söndag 6 maj 2012

Hej igen!

Nu har jag vilat ett tag och kommer åter med nya krafter. Under tiden jag har vilat från bloggen har våren sprungit vidare. Här kommer några foto på hur långt våren kommit här.
Tulpaner blir oftast sorkmat hos oss. Här är dock några små söta rosavita som klarat sig.
I fjor när vi var på besök hos Annelie med familj (Skaparglädje) fick vi den här pionen. Den har klarat vintern fint och vad jag kan se så är där 4 knoppar. Ska bli jättespännande att se blommorna.
Syrenen som vi flyttade i fjol har rotat sig bra och har nu stora knoppar.
Även vårt lilla katsuraträd har klarat vintern fint. Det har fått många vackra blad.
Två av våra små kisar njuter också av våren. Vår lilla tant Tyra har precis genomgått en operation på grund av att ett magbråck hon haft många år nu börjat ställa till trassel. Hon har haft riktigt ont emellanåt. Nu är hon pigg igen. Hon tyckte det var pyton att vara inomhus två dagar då solen var på sitt bästa humör. Att inte få mat av matte den morgonen hon skulle opereras föll hellre inte i god jord. Hon blängde riktigt räligt på mej. Operationen gick bra men hon tyckte att dom kunde haft färre hundar på det där stället. Han som opererade heter Pelle och har Vesslarps veterinärmottagning. Ett otroligt bra ställe där både människor och djur blir väl bemötta. Stygnen ska vi ta nästa helg.
Även inomhus växer det bra. Tomat och chili är snart färdigt för utplantering i växthuset. Jorden där är utbytt och har blivit gödslad med riktig koskit från vår gödselhög.
Här är några nya invandrare i vår trädgård, stenmurklor. Vi har aldrig haft sådana förut. Synd att dom inte kom innan dom kom på att dom var giftiga. Fast jag har sett att dom fortfarande säljer murklor i affären och läste att till restauranger får dom säljas. Vi har varit mycket i valet och kvalet om vi ska våga plocka och anrätta dom här men har slutligen bestämt oss för att inte prova. Är det någon där ute som inte är så räddhågsen som vi går det bra att komma och plocka våra.
Det har ju blivit omåttligt populärt med kosläpp. Folk åker långväga för att se kossorna hoppa ut på åkern efter vinterns innevistelse. Vi hade kosläpp här i går. Bonden som äger åkrarna släppte djuren här då. I morse när jag tittade ut såg jag en liten kalvrumpa ligga på fel sida stänget. Han låg under vår rhododendronbuske. Alla dom andra djuren låg nära honom men på rätt sida. När bonden kom med fler djur hjälptes vi åt att få den lille sjybben på rätt sida. Det här blev ett lååångt inlägg och om ni orkat läsa ända hit så önskar jag er en riktigt skön söndag. Själv ska jag gå ut i trädgården och plantera lök, morötter och andra godsaker nu.

11 kommentarer:

 1. Så härligt att du är tillbaka och med förnyade krafter, det gillar vi!
  Våren har kommit till er också! Inte så underligt kanske eftersom du ju bor söderut. Så Skaparglädjes pion ska blomma redan, häftigt!
  Katsura är fint, ett favoritträd. Där vi bodde förut hade vi det i en berså och det svajade så fint över bord och stolar (trädet var gammalt).
  Murklor har jag den största respekt för och så tänker jag att det finns ju säkra svampar att äta i stället. Nu har jag inte sett murklor på ett bra tag men ett år såg jag flera.
  Ha det så gott i våren!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Mycket bilder och mycket vår, bara att gratulera! ;)

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du är tillbaka. Trevliga bilder med olika vårtecken. ja kosläpp har blivit en stor grej här med. Vi har en lantbrukshögskola som annonserar det. Det kan nog vara så att många barn inte ser kor så ofta eller kanske t.o.m mycket sällan.Dina tomater ser ut som mina i storlek tror jag. Fast jag har mina i uterummet lite till. Här är kallt om nätterna.
  Ha det gott !! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Klart jag orkar läsa till slut. Så mycket det hänt sen du skrev sist. Roligt att du är tillbaka i bloggvärlden igen.
  Roligt också att pionen du fick av mig klarat sig. Hoppas den blommar i år också.
  Hur gör du med dina chili plantor, toppar du dem eller inte.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Vad bra att du börjat med bloggen igen. Nu fick jag ju reda på att Tyra blivit opererad, det hade jag nog inte fått annars. Sen alla dina fröer o blomster som bara växer så det knakar.

  Mor

  SvaraRadera
 6. haha,läste vad din mor hade skrivit.. precis så säger mina(våra) flickor oxå,, de får reda på mer genom bloggen än annars...Men nu till vad jag ´mena skriva först.. JäTTEBRA att du är tillbaka i bloggandet...men visst kan man behöva vila ifrån oxå.. för vissa dar känner man att nu har jag inget att skriva om o då måste man ju få hålla opp.Koutsläpp har inte blitt här ännu.. brukar bli ibörjan av juni.Mina pioner är bara pyttesmå ännu.. ca 5-8 cm.. men de kommer.. vilken färg har din som du fick av Annelie?...och så murklor.. de skall ju gå att äta om man kokar,kokar o kokar dem.. men det är kanske bättre att låta bli.. du skulle ha sållt dem till nån restaurang,, de kan va värda mycket,, hihi..jisses va stora cili o tomatplantro du har..Kramar från suomilandet...

  SvaraRadera
 7. Hej igen.
  Om jag ska vara ärlig kommer jag knappt ihåg att du fick en pionplanta av mig (Tack för att du påminde mig.
  Jag tror att den är ljusrosa och att den blommar väldigt tidigt på våren.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Hej! Kul att du är på g igen.

  SvaraRadera
 9. Hej igen!
  Åh, vad roligt att Du är tillbaka på bloggen!!!
  Hoppas Du har vilat Dej i form så Du orkar uppdatera vad som händer i skåneland. Vi ska inte åka neröver förrän i slutet av juli.
  Jag tror inte våren kommit längre hos Dej än hos mej.
  Skrev i min blog att magnolian blommar och den har slagit ut ännu mer idag. Annars har jag inte så mycket odlingar. Kanske det blir mer nu när jag blir "statsanställd"...haha!
  Kram Inger

  SvaraRadera
 10. tjohoo du är tillbaka!! det var kul.
  kram

  SvaraRadera
 11. Inte skriver du ointressant, men jag har tagit en liten paus också. Tiden räcker inte till helt enkelt. Det är så mycket annat som ska göras, speciellt ute i trädgården. Eftersom den bloggen är min trädgårdsdagbok blir det inte mer än snabba uppdateringar... Men, det betyder internatet jag inte tänker på dig och är inom en gång ibland och snusar.
  Nu ska jag ut och snickra igen, det är så mycket som ska göras om våren, man har ju haft en hel vinter med planering..
  Glad i dig, kära bloggväninna :)

  SvaraRadera