torsdag 17 maj 2012

Fystest och cykelköp (eller inte?)

I tisdags gjorde jag en ny fystest på gymmet. Ett år sedan senast. Jag blev duktigt missnöjd med den. Då jag gjorde min andra fystest var jag hellycklig allt hade förbättrats ordentligt. Den här gången måste det ha varit något fel på apparaturen. Ja, ja jag vet att det inte kan förbättras hela tiden men nog sjutton borde konditionen vara bättre än allra första testet jag gjorde då jag endast tränat en dryg månad! Första året pumpade hjärtat runt 23 liter blod/minut. I fjol var samma siffra 40 liter blod/minut. I år var jag tillbaka på 23!! Fattar ni också att det inte kan stämma? På måndag är det jag som ska klaga på detta och även kräva att få göra om den. När det gällde styrketesterna låg jag på långt över elit både vad det gällde armstyrka, benstyrka och bålstyrka. När det gäller smidighet så räcker mätvärdena nästan inte till!
Visst ser det bra ut! Jag är i vart fall nöjd. Så till ett eventuellt cykelköp. I tisdags var vi och kikade på var sin racercykel. Vi har ju pratat om att cykla Halvvättern, dock inte i år. Köper vi var sin racercykel så "måste" vi ju ta tag i Halvvättern. Det fungerar ju inte att inhandla dyra leksaker och bara låta dom stå. Blir nog en trip till stora staden för ett cykelköp i morgon.
Nu blir det kanske inte just den här cykeln ni ser på bilden men något liknande. Jag ska dock ha vanliga trampor på min cykel även om dom "riktiga" cyklisterna säkert tycker det är mesigt. Jag gillar nämligen inte att sitta fast. Är rädd att jag inte kommer ihåg att ta loss fötterna från tramporna innan jag ska stiga av cykeln. Om jag inte gör det så slutar det som alla förstår med en vurpa. Även om vurpan sker i stillastående så kan det bli onödiga skador. Tycker hellre inte om skador, är därför gärna lite mesig.
Så här grönt och vackert är det hos oss nu. Idag har dock solen gömt sig, ibland regnar det och ibland öser det ner. Jag funderade i morse på var gökottorna tagit vägen? Förr var det alltid massor av föreningar som hade gökottor Kristi himmelfärdsdag. Nu hör man aldrig talas om det längre. Någon av er som varit på gökotta idag? Hoppas att ert väder är bättre än här och om inte att ni har en riktigt bra dag ändå. allra sist vill jag också skicka ett stort GRATTIS till alla norrmän och kvinnor, även inflyttade, på deras stora dag! Ha dé kjempeflott! (eller hur man nu säger)

5 kommentarer:

 1. Om jag känner dig rätt så tror jag inte att racercyklarna kommer att stå still hemma hos er.

  Gökotta eller inte...men jag hörde göken under min förmiddagspromenad i skogen.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. vilka fantastiska styrkeresultat!! :)
  men förstår att du vill göra om det där andra!

  hoppas du hittar en bra och passande cykel :)

  SvaraRadera
 3. Hej du! Vi hant att gå ut en runda i morse innan allt regnet kom. Härligt, sen blev det lite bakning, ett nödvändigt ont ibland. Det var nästan handskväder i morse.
  Mor

  SvaraRadera
 4. Att köpa cykel är en hel vetenskap, jag önskar dig lycka till med din träning inför halvvättern. För något år sedan cyklade jag Öland runt, alla som kom i mål fick äta gratis kroppkakor.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har inte varit på gökotta men jag har hört göken. Den kokoar i skogen här.
  Maken och jag har varit på veterantraktorrally i närheten av Vadstena. Spetsaffärerna hade stängt idag (tur för plånboken).
  Kram Inger

  SvaraRadera