måndag 5 april 2010

Mental stimulans

Idag har vi fått massor av mental input. Påsken är ju den stora "fara runt och se på konst"-helgen här i Skåne. Vi har också lärt oss att det är enormt stimulerande att åka runt och glutta på massor av mer eller mindre kända konstnärers konstverk. Vi startade på en samlingsutställning på Landskrona konsthall. Vi hade bockat för alldeles för många intressanta konstnärer när vi kom ut därifrån. Vi la upp en runda precis som vi brukar göra och precis som alltid så sprack ju planen. Det gör nu inte så mycket att planen spricker för det betyder ju att vi hittat något intressant som vi vill titta mer på eller ibland är det en konstnär som är glad för att informera om sin konst och hur han/hon tänker.
Det är ytterligare en del av nöjet att träffa alla trevliga människor både publik och konstnärer. Ett annat nöje kommer liksom av sig själv då vi försöker hitta alla dom vi bestämt oss för att titta närmare på. En del bor långt ifrån all ära och redlighet det vill säga, vi kommer på små vackra vägar och ser vackra hus och vyer som vi aldrig sett förr. Njutningen är total!

Tre konstnärer lämnade lite extra för våra sinnen idag. Det var Ros-Marie Bengtsson, en glaskonstnär i Landskrona, Per-Olof Persson i norra hamnen i Helsingborg och Maj Enderstein i Helsingborg. Vi rekommenderar alla som kan att försöka se deras konstverk.
Faten ovan är tillverkade av Ros-Marie Bengtsson och på andra bilden den otroligt pigga, glada och öppna Maj Enderstein. Hon är 82 år, vilket är svårt att tro då man träffar henne. Jag tror konsten gör underverk med henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar