söndag 24 juni 2012

Aktiviteter i regnets spår

Nu har snart den här helgen också regnat bort. Midsommarafton firades med Hasses bror och sambo. Efter maten tändes en lampa på himlen. Knappt att vi kände igen den, solen alltså. För att fira dess ankomst gick vi en runda och njöt av värmen. Det var många fler som också vågat sig ut, bl.a alla hundägare som passade på att liksom vi rasta hunden i uppehållsväder. Strunt samma med vädret en trevlig kväll hade vi och när kvällen blivit natt körde vi hem.
Efter en skön sovmorgon blev det som vanligt på lördagen Melodikrysset. Vi pysslade lite här hemma. Om någon undrar: Jo, det regnade med jämna mellanrum så det var innepyssel som gällde. Fatta vad jag måste vara uttråkad då både strykjärn och mangel användes!
På kvällen var vi hos äldsta dottern och svärsonen. Hans föräldrar är just nu på besök från England. Hans mamma hade lagat en typisk engelsk middag till oss med bl.a. yorkshirepudding. Till efterrätt blev det engelska scones med jordgubbar och grädde. Mycket gott och mättande. Magen stod i alla väderstreck när vi åkte därifrån.
Detta är den enda rätta sysselsättningen när vi har så regniga dagar. Allt enligt Tyra. Hon älskar verkligen sin husse och bäst är han när han intar ryggläge på kökssoffan. Verkar som om morrhåren kittlar en del.

Idag var tanken ett rejält träningspass på cykel men vädret står oss inte bi. Det blir istället två pass på gymmet om nu inte undret inträffar och molnen skingrar sig.
Just nu är det uppehåll så jag ska skynda ut i växthuset för att binda upp mina tomater. Trots avsaknad av värme växer dom så det knakar.

4 kommentarer:

 1. Har det regnat så mycket hos er. Vi fick 6 mm på midsommarafton vid halvsju tiden. Igår kom det bara 1mm. Idag är det grått och mulet men inget regn än.
  Men se det positivt du får mycket gjort inomhus.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det är lite vilsamt ändå med det här lynniga vädret, man kan inte ta sig före så mycket. Eller jo, man kan ju palta på sig regnrockar och grejer, men när det är helg så kan man skylla på det och ta lite ledigt!
  Gosekatt har ni!
  agneta kram

  SvaraRadera
 3. Vi har varit superglada för vårt uterum i midsommar. Regnet bara öste ner och imorgon väntas mer. Har faktiskt satt mina blomkrukor i skydd. För mycket regn och blåst är inte så lyckat för dem.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Fina kissen! Saknar både vår hund och vår katt men jag har en allergi så det får vara nu med husdjur. Gullar med andras djur istället.
  Kram!

  SvaraRadera