söndag 10 juni 2012

Student och födelsedag

I fredags var det dags för min äldsta brorsdotter att ta studenten. Naturligtvis tog stolt faster ledigt från jobb för att kunna infinna sig på skolgården när det var dags att springa ut, sjunga? skråla, vissla i pipor, skrika och jubla.
 Regnet hade hållit sig borta hela dagen men lagom till det var dags för det ovan nämnda öppnade sig himlen och hällde ut sitt skurvatten efter fredagsstädningen. Här är en glad, överlastad, våt och mycket duktig student. Två stipendier kryddade dagen lite extra.
 Trots regnet så skulle man så klart åka dom obligatoriska rundorna i balavagnen på stan. Vi var med, sprang hit och dit i stan för att försöka få syn på dom så många gånger som möjligt. Regnet strilade, men vad gör det en dag som denna. Våta kläder torkar igen.
 En del fyndiga texter på dom olika ekipagen sågs också. 
Lite svårt att se men det står: Ingen skatt till regeringen - tar det svart på parkeringen.
Som ni kanske förstår är detta ekonomernas vagn. 
 Efter allt springande på stan var det gott med smörgåstårta och som pricken över i:et, smarriga tårtor.
Det var studentens syster, min guddotter, som garnerat dom. Ännu en tjej att vara stolt över. Dom här två duktiga tjejerna har också en lillasyster, vad månde bliva där med så bra föredöme.
 En tårta med den lite mer traditionella garneringen.
För att få bort allt det goda vi åt i fredags så tog vi en cykelrunda i går. Hasse och jag tillsammans pressade tiden på en av rundorna med ytterligare tre minuter. Yes!
Nu är det balen som väntar i kväll och naturligtvis ska vi vara på plats för att fota den fina tösen.
Håll tummarna för att regnet håller sig undan.
Lägesrapporten för vädret är just nu blåsigt men upphåll.
Mitt i allt det andra firandet i fredags passade far min på att fylla år. Hela 84 år! Innan allt annat firande gratulerade vi så klart honom. Idag bjuder vi honom på middag på en restaurang i stan innan vi tittar på alla vackert uppklädda ungdomar som ska på bal. 

4 kommentarer:

 1. VILKA HÄRLIGA FOTON DU TAGIT. SKA BLI GOTT MED MIDDAG ,DU ÄR UNDERBAR SOM BJUDER OSS PÅ MIDDAG.UPPSKATTAR DET VERKLIGEN.
  MOR O FAR

  SvaraRadera
 2. Så härligt och jag säger som jag brukar och alltid har sagt, det där är en tid av bara total frihet och glädje, hela världen ligger öppen för en....det är bara att gripa tag i det!
  Och får man därtill underbara och vackra tårtor, ja, då kan det inte bli mycket bättre!
  Härligt reportage!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. vilka tårtor! :)
  och studenten är en härlig dag!

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligt att vara med och fira studenter. Man blir himla glad själv.Och så minns man sin egen student. Hälsa dottern som jag köpte pelargonfrön av på Trädgårdsmässan ifjol att Äntligen har jag knoppar i min minipelargon.Det är så spännande att få se dem slå ut. Såklart visar jag då.
  Kram Eva

  SvaraRadera