lördag 16 juni 2012

Grattis!

Suttit en hel del vid datorn för att kolla sonens framfart runt Vättern. Det är tredje året i rad han cyklar Vättern runt. Han startade kl. 23:04 i går. Här regnade det rejält då och vad vi kunde se på vädret på klart.se så var det inte bättre i Motala. Datorn har stått på i natt och när vi varit på toabesök har vi samtidigt uppdaterat oss på vad som hänt runt Vättern. Nu efter Melodikrysset har jag haft riktig koll och såg i princip hans tid i samma sekund som han gick i mål. Vi säger bara ett stort GRATTIS till väl genomförd prestation, 30 mil!

I brist på foto på sonen kan ni ju kolla in rundan han och tusentals andra cyklat och faktiskt fortfarande är ute på. Alla har inte gått i mål ännu.
Här är vädret inte något att skratta åt idag. Förvisso varmt men rätt vad det regnar kommer det en skur.
 Trots kyla och regn trivs blommorna. Vår Rhododendron har slagit ut i full blom nu.
 Äntligen har också doftjasminen börjat blomma. Dom flesta år blommar den runt den 23 maj när äldsta och yngste fyller år, ibland till och med överblommad då. I år har den låtit vänta på sig. Den som väntar på nåt gott.... Doften är bedövande nu.
 Här är daggkåpa som äldsta dottern planterade här för flera år sedan. Den börjar bli riktigt stor nu.
 Riddarsporren, inköpt och planterad i fjor blommar också vackert nu.
 De rosor vi köpte i fjor har fört en tynande tillvaro. Buskrosen Maxim har dock tagit sig och om inget otrevligt inträffar så blir det i alla fall tre blommor på den.
 Vi har haft objudna och oönskade gäster i vår trädgård, vildsvin! Har bara väntat på detta elände. Dom har en längre tid cirkulerat runt på åkern utanför. Trädgårdslandet är nu säkrat med elstängsel. Får se om vi tvingas ha det runt hela tomten.
Den här sötnosen är flyttad från ett annat ställe på tomten men har nu kommit med två blommor. Har dock glömt vad den heter. Någon som kan hjälpa mej?
På tal om händelser som inte är nåt att skratta åt så gäller det även vårt svenska landslag i fotboll. Rätt ut i tomma intet efter två matcher. Jaja, så kan det gå. En och annan TV-apparat som åkte ut i ren ilska i går kväll kanske? Nu får vi kanske ägna kvällarna åt annat.

3 kommentarer:

 1. Så duktig er son är. Trist med besöket av vildsvin, de är inte roliga att få in i trädgården. Dina riddarsporrar har kommit längre än mina, jag tycker de är så fina.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. 30 mil !!!!!!!!! Gu´ vilken prestation !! Brar att instämma i ert grattis. Vildsvin i trädgården vill man inte ha. Det var väldans vad närgångnma de är. Vi har dem i skogen en bit bort än så länge.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Har han cyklat så långt, det är en bedrift det. Duktigt.
  Vildsvin fasar jag för, träffar jag ett i skogen tror jag att jag tappar fattningen, hellre lo eller varg eller älg eller nåt, men inte vildsvin och så bökar dom omkring så.
  Kan det vara en stjärnflocka du har, tro?
  Agneta kram

  SvaraRadera