lördag 2 juni 2012

Matgodis

Det är inte bara jag i den här familjen som tränar. I onsdags var det Hasses tur att cykla till jobb. Han har några km längre än jag, rätt så precis 3 mil. 
 Här är han beredd att sticka iväg klockan 6 på morgonen.
 Efter all träning behövs ett rejält skrovmål. På kvällen gjorde jag var sitt våffeltorn. Det är våfflor i höjd med allt möjligt gott emellan. Mest brukar det vara turkisk youghurt, ost, skinka och någon grönsak. Tre sådana våfflor på höjden med allt det emellan sen står man sig länge. Lägg märke till färgen på våfflorna. Dom är gjorda på ägg från våra egna höns. Därav färgen. Jag lovar: jag har inte hällt i gurkmeja eller annat fusk.

I torsdags såg jag att dom hade svenska jordgubbar i affären. Kunde inte låta bli att köpa två liter. På kvällen tog vi var sin tallrik med vispad grädde och toppad med lite hackad choklad.
MUMS!!
Våra egna jordgubbar börjar också komma fint. Vi har redan ätit två stycken. 
Erkänner att det är lite fusk. Vi har den här plantan i växthuset.
Nu är det snart dags för melodikrysset.
Tänkte dock först hinna med att fixa lite i trädgården.

4 kommentarer:

 1. Härligt med höns som går ute, bakverken blir mycket gulare.
  Mumsigt våffeltorn du gjort, jordgubbstårta blir det här på nationaldagen.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Uuuh, så gott, våffeltorn! Och turkisk yoghurt och jordgubbar, bara godissaker, men tränar man så flitigt så får man äta massor av sånt tycker jag!

  Ägg från egna höns är ju speciellt. då blir det riktigt ägg. När jag var flicka hade vi höns på landet men bodde i storstan och när vi hade hemkunskap skulle vi ta med egna ingredienser och jag hade ju "hemvärpta" ägg. Och min sockerkakssmet blev alldeles gul och då retade dom andra barnen mig för det.....!!!! Fast jag var tuff så inte blev jag ledsen, inte, jag var nöjd ändå!
  (Nu kom jag att tänka på ett litet sidspår till att dom retade mig, tänk, barn kan retas om allt, t o m mina äggs färg, inte konstigt att det blir mobbning av det mesta......det kanske det var då också, jag vet inte, jag tog inte åt mig i alla fall. Stadsbarn tänkte jag nog bara!).
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Åh, riktiga ägg - det är grejer, det! (Riktiga ägg, till skillnad från såna som man hittar i affärn... ;-) )

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Tack för tipset, våffeltorn, mums!
  Riktiga ägg, det är också mums, med gul gula!
  Kram!

  SvaraRadera