onsdag 27 juni 2012

Fler objudna gäster

Igår fick jag en spännande låda med posten. Den var från Odla.nu. Jag beställde flera sorters perenner för ett tag sedan och nu är dom här. I går hade vi inte tid att plantera då äldsta dottern, svärsonen och hans mamma var på besök. Hans föräldrar har kommit på besök från England och det gäller att passa på att umgås för vi ses inte så ofta.
I kväll skulle vi plantera. Det stod att det var bästa att sätta dom i krukor först så dom fick växa till sej där innan man planterar dom där dom ska stå. Sagt och gjort, fram med krukor, jord och små plantor. Så långt var det fler som upptäckt att vi påbörjat lite trädgårdsarbete, typ 3 miljoner knott!! Dom kom i stora svärmar och gick till anfall. Upp med luvan på jackan och fortsätta jobba.
Tänkte att så farligt kan det väl inte vara. Det går ju fort att sätta några småplantor.
Halvvägs komna gav Hasse upp. Jag fixar det i morgon! var det sista jag hörde innan han retirerade in genom dörren.
Skam den som ger sig tänkte jag och satte ner några plantor till. Sen blev faktiskt även jag injagad av dom otrevliga kräken.
Vet inte vilket som är värst, vildsvin eller knott? Vad tycker ni?
I morgon ska vi tydligen inte få nåt regn här och det ska inte blåsa. Otroligt men sant!
Då ska jag ta veckans cykeltur till jobb. Skulle gjort det idag men efter att våra gäster åkt hem tittade vi på Morden i Midsommer. Det är min absoluta favorit. Klockan blev mycket och jag orkade inte upp så tidigt i dag. Men i morgon ska det bli av. Alltså blir det till att koja nu.

5 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Vidsvin går nog inte till attack som de otäcka knotten gör! Det går väl an att ha sommar bara inte sniglar,myggor och getingar vore så närgångna...eller hur...?
  Kram Inger

  SvaraRadera
 2. Inte tycker jag att vi har så mycket knott hos oss. Trist när man inte kan vara ute på kvällarna.
  Lycka till med cykelturen, nu börjar väl snart semestern.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Fy sjutton för knottinvadering ! Nä här har vi inga. Idag har det varit en underbar sommarförmiddag. Men nu tornar molnen upp sig igen. Man får vara glad för det lilla.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Här har det varit för kallt för "åvåten" av alla de slag. Men kommer värmen så ere bara å va' innomhus på kvällskvisten. Åtminstonde i stugan...

  Ha' de'

  SvaraRadera
 5. Ja fyfabian för alla knott o krankar som vi oxå har..de suger ju blod som en vampyr!!blir stora bölder efter dem..annars så skulle man kunna va ute sent på kvällen o göra nått, men det vill inte gå för det är en pina.Va tur att du såg sniglarna..o drick inte ölen sen..haha;O)

  SvaraRadera