måndag 11 juni 2012

Är jag för gammal nu?

När jag körde till träningen idag lyssnade jag på radio. Där berättade man om att fritidsgårdarna inte fick några barn på sommaren. Dom kom helt enkelt inte. Nu skulle kommunen starta uppsökande verksamhet med två fritidsledare som åkte runt i en buss eller nåt och besökte de ställe där det kunde finnas barn på sommaren, t.ex stranden.
Reportern: vad ska ni göra då?
Fritidsledaren: vi har utomhusspel och kubb (är inte det ett utomhusspel?). Vi har också några brassestolar vi placerar ut så barnen kan sitta och chilla med oss!? Vi gör också lite större aktiviteter typ vattenkrig! ???
Är det fel på oss vuxna eller på barnen? Dom aktiviteter som hon räknade upp kan väl vilken unge som helst göra utan en fritidsledare. Kalla mej gärna bakåtsträvare men hur står det till i samhället när ungar inte kan komma på så enkla saker utan att en utbildad fritidsledare ska hjälpa dom?
Sen ska dom i skolan plötsligt kunna vara aktiva och söka all information själv. Är det bara fritiden som måste styras upp av proffs?
Ni som har barn får gärna komma med kommentarer.
 Här är en ung dam med sin kavaljer på väg in på studentbalen.
Det är min brorsdotter.
Tänk att hon har klarat sig ända hit utan några proffsiga fritidsledare som berättat vad hon ska göra på sin fritid. 
Hoppas att du hade en riktigt härlig kväll Emma!

5 kommentarer:

 1. Ja, tänk att den vackra unga damen klarat sig....vad händer i vårt land.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Ett bra inlägg! Delar dina tankar, det viktigaste ett barn föds med är fantasiförmågan. En förmåga som vi vuxna är så duktiga på att plocka bort med tillrättalagda sysselsättningar. Få föräldrar våga låta sina barn ha tråkigt i dag, alla ska ha så mycket att göra att inte fantasin får tillfälle att övas upp.
  När ett barn har tråkigt det är då den får tillgång till det som kommer att göra barnet kreativ som vuxen nämligen stor fantasiförmåga.
  Kram/Annika

  SvaraRadera
 3. Va fin hon är! Om ingen kommer till fritidsgården om sommaren, så finns väl inget behov? Uppenbarligen roar de sig Själva!! Kram

  SvaraRadera
 4. Ja det kan man undra.. vad håller de på med..för såna lekar tror jag oxå att de kan klara själv...Va fin Emma va.

  SvaraRadera
 5. Fast en organiserad lek/spel är ju ett sätt för ensamma barn att få vara med andra & kanske träffa nya kompisar. Många barn har inte mängder av kompisar att leka vattenkrig & spela kubb med. Särskilt inte nu på sommaren då många är bortresta. För den som drar runt hela sommaren utan något särskilt att göra tror jag också organiserade aktiviteter kan bli viktiga "hållpunkter" i tillvaron. Det blir ju också ett tillfälle för de vuxna att se & reagera om något barn inte mår bra. Här där jag bor anordnar kommunen dagkollo vid en av badplatserna (vid dåligt väder har de möjlighet att vara inomhus) & det tycker jag är ett fantastiskt bra initiativ.

  SvaraRadera