söndag 3 juni 2012

Blomning trots kyla

Den här sommaren tog slut fort. Idag har vi 14 grader, snålblåst och regnskurar. Låter mer som höst än sommar. Nåja, blomningen varar ju längre på detta viset fast det är inte så trevligt att gå ut och titta på dom. Fotona tog jag igår när solen sken.
 Tre blommor har slagit ut på pionen jag fick av Skaparglädje.
 Måste återigen visa en bild av vår fantastiska hagtorn. Den är översållad av blommor och doftar ljuvligt. Tack till äldsta dottern som en gång planterade den hos oss.
Rhododendron har börjat slå ut. 
 I rabatten har jag en hel del vårlökar och när dom blommat över tar hostan vid. Det är väldigt praktiskt att dom täcker dom trista lökbladen.
Här är gräslök. Vacker när den blommar men inte så god att äta då. Ska plocka en bukett att sätta i vas och sedan klippa ner den så vi har fin gräslök till Midsommar.
Nu har den senaste regnskuren farit över och det är dags att hoppa upp på min stålhäst för dagens träningsrunda. Inte så inspirerande men det sägs att det är viktigt att träna i olika väder. Vi kan ju inte välja väder då det är dags att delta i något cykellopp.

7 kommentarer:

 1. Gräslöksblommorna håller färgen fint om man torkar dom.

  SvaraRadera
 2. Du har mycket fint i din trädgård, du! Och det lär blomma länge nu, ja, med den kylan vi har. Inte är det roligt, och inte går det att göra något åt det heller. Det kan bara bli bättre.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Blommorna ger sig inte trots att man nästan betraktar vädret som höst. Heder åt dem !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Så vackra blommor du har trots vädret!
  Här regnar det och stormar och är så otroligt kallt så inte vet jag hur vi skall få nån sommar i år och sen när den väl har kommit så är det alldeles för varmt....ja ja..
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Håller med Evas Pyssel! Nu i helgen snöade! det i stugan. Mössa på......

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Usch ja, vet inte var sommaren blev av:( Här har vi haft 8 grader! Får vara inne och elda för värme.
  Kram.

  SvaraRadera
 7. oj så mycket fina blommor du har.... ja vi får verkligen hoppas att vi får lite värme snart, nästa vecka är det ju en massa skolavslutningar, då är det ju lite kul om det blir fint väder /Kram

  SvaraRadera