måndag 23 januari 2012

Dag att njuta av

Vilken härlig dag jag haft. Jag är så glad över snön vi fått. Det är så vackert överallt i naturen. Innan jag körde till jobb i morse var jag ute och tog det här fotot.
Vi har inte tagit bort ljusnätet som vi har över en hägg. Har aldrig haft något ljus utomhus förut men i år köpte Hasse det här och jag måste säga att det har prytt sin plats. Med snö på är det finare än nånsin. Idag skulle det vara fullmåne och jag läste i tidningen i morse att om man neg/bockade tre gånger första gången man såg nymånen så fick man tur. Tittade efter den i morse när jag skulle köra men han hade gått och gömt sig. Hade det lugnt på jobb idag och bestämde mej för att ta ut några komptimmar. Beslutet togs när jag tittade ut från mitt kontorsfönster. Solen sken och snön gnistrade. Ringde Hasse och undrade om han kört skidor på förmiddagen. Det hade han inte så vi bestämde att det fick bli skidåkning när jag kom hem. Körde först hem till dotter och svärson för att mata deras små kisar. Husse och matte är nämligen borta över natten. Dom är någonstans och fäller träd. Vi har en golfbana i närheten av oss. Där brukar dom göra spår. I förrfjol åkte vi flera gånger där. Jag trillade i alla backar flera gånger. I år har balansen blivit bättre och orken likaså. Trillade inte en enda gång. Körde 70 minuter och var lagom svettiga efteråt. Hade egentligen tid på gymmet idag men man vet ju aldrig hur länge detta vädret varar så då gäller det att ta tillfället i akt. Frisk luft, solsken och motion. Kan det bli bättre? I kväll har jag gjort vecka fyras julkula klar. Har börjat på ett par benvärmare som ska passa bra till jeans. Eller som älsklingen sa: såna 80-talsgrejer!

5 kommentarer:

 1. 80-tals grejer är härligt :)
  och snön - ja visst är det fint!?

  SvaraRadera
 2. Så vackert vintrigt det är hos dig nu . Det där att niga för nymånen har jag också hört. Det kanske är dags nu och sen direkt köpa en triss !! Så underbart med skidåkning !! Önskar jag kunde !! Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Så ska det se ut, ljusslingor och snö, då är det vinter på snygga, rätta sättet!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Katterna tackar för maten! Häggen är en haggtorn. Kram

  SvaraRadera
 5. Kom att tänka på när vi var i Sälen ett år när barnen var små och åkte skidor. Slalom! Visst det kunde bara sluta på ett sätt......iiiihhh duns! Där låg jag helt orörlig med dom här gigantiskt stora "rymdpjäxorna" på fötterna och kunde inte göra ett skvatt! Hoppas du får ha glädje av snön ett bra tag till!

  SvaraRadera