söndag 1 januari 2012

God fortsättning

Nyåret firades in med god mat i trevligt sällskap. Massor av raketer så vi. Själv hade vi köpt Ufo-lyktor som seglade iväg så vackert. Tur med vädret hade vi ju, ingen blåst och bara lite duggregn.

Så har ett nytt år tagit sin början. Funderar lite på hur det ska bli och samtidigt på hur det gamla året varit. Har just tittat på nyårskonserten i TV och drömt mig ett år bakåt. För ett år sedan satt vi själv med i Müsikverein och njöt av all musik på plats. Det är en viss skillnad att sitta hemma i TV-soffan i mysklädsel och att sitta i den fantastiska gyllene salen i balklädsel. Allt annat vi var med om i Wien var också fantastiskt: balen, slotten, konsten, kyrkorna med andra konserter och människorna vi träffade.
Förutom Wien har vi besökt 3 andra huvudstäder under året.
Stockholm: där vi såg Romeo och Julia med Måns Zelmerlöv som Romeo. Hotellet hade den mest otroliga frukostbuffé jag skådat.
Paris: där vi firade vår 30-åriga bröllopsdag med middag på en genuin fransk restaurang. Vi såg allt man "måste" se i Paris, Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame, Louvren, mm.
Köpenhamn: där vi var i november. Träffade vår "norska" dotter och svärson. Vi besökte också julmarknaden på Tivoli.
Väldigt mycket fina upplevelser på andra platser under året.
Vad har då hänt oss på hemmaplan? Vi har gjort en ny altan och ändrat om lite i trädgården. För övrigt har det varit lugnt här hemma.
Har det hänt något med mej då? Ja, en renovering kan man kanske säga. Borta är 20 överflödskilo. Är också mycket nöjd med att ha hängt i med träningen hela året utan att tappa fokus. Det enda tråkiga som hänt är väl knäeländet. Rapport från knäfronten just nu är att trots löpningen i går så gör det inte mer ont än vanligt i knä´t i dag.
Det jag är mest tacksam över är att olyckan med sonen som kunde gått så illa avlöpte så bra. Är även tacksam för att vi alla i familjen fått vara friska (i stort sett) under året.
Vad står då på tur att ske detta året?
Vad gäller resor har vi planer på att besöka norra Sverige under semestern. En trip till Norge och dotterns nya hem som sambo står också på programmet.
Planer finns på att göra av med några fler överflödskilo. Vi fortsätter också träningen som förut så klart.
Till sommaren ska vi båda gå på en trädgårdsarkitektkurs för amatörer. Kursen varar en helg och det ska bli riktigt spännande att se vad som kommer ut av det för vår del sedan.
Naturligtvis hoppas jag som vanligt att vi alla får vara friska och krya i det stora hela.

5 kommentarer:

 1. Du har verkligen varit både uthållande och duktig iår. Det har varit en njutning att bli känt med dig genom bloggen. Hoppas att du får ett lika fint år 2012, gott nytt år :)

  SvaraRadera
 2. Det låter som du har ett fantastiskt år bakom dig om man bortser från ditt knä. Hoppas detta nya år även ger dig glädje!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Alltid spännande att börja ett nytt år. Man vet inte vad som ligger framför.
  Vad intressant det låter med trädgårdsarkitetkskurs. Där får ni säkert massor med nya ideér till er trädgård, oj vad det kommer att bli många nya projekt startade i trädgården i vår (hoppas de blir färdiga också)
  Kram Anne-lie

  SvaraRadera
 4. Lycka till med nya året.. du har gått ner mycket.. är det 20 kg på ett år??..jag skall oxå hålla tillbaka lite med dopp o godis..så kanske nått kg skulle försvinna...vill inte gå på nått gym..men promenera skulle jag behöva göra varje dag..Kramar till dej.

  SvaraRadera
 5. När jag ser din bild tänker jag på tsunamin och människorna i den bok som just nu ligger på sängbordet....av Malin Sävstam. Vi borde övergå till dessa lyktor. Här vrålade korna som går ute av allt smällande. God fortsättning !! Kram Eva

  SvaraRadera