lördag 28 januari 2012

Jag älskar lördagar

Lördag, vilken härlig dag! Starta morgonen lugnt och skönt med lite plock och sedan frukost i lugn och ro. Sedan blev det som vanligt melodikrysset till kaffet. Idag tyckte jag det var ovanligt lätt. Bara en grej som behövde slås upp på internet. Efter det obligatoriska samtalet med mor om kryssvaren så väntade skidspåret. Jag åkte tre rundor idag. Det blev 1 mil! sånär som på 130 meter. Alltsammans tog 1 timme och 25 minuter. Under tiden jag åkte räknade jag ut vad min maxpuls ska vara grovt räknat. Den bör ligga på 170-175 slag/minut. Jag hade såklart min nya leksak på mej, dvs pulsklockan. Efter skidåkningen tog jag en vända till föräldrarna för lite kaffe. Började frysa, åkte hem och duschade. Sen kom det skojiga, lägga in alla data från pulsklockan i datorn. Då såg jag att jag varit uppe på maxpulsen vid ett tillfälle. Kanske inte optimalt på träning men jag vet precis i vilket sammanhang. Det var när jag låg på andra varvet och bestämde mej för att paret som låg en bit bakom absolut inte skulle få köra om mej förrän jag vilade innan tredje varvet. Kan säga att jag höll dom bakom mej vilket jag var väldigt nöjd med!! Jag är inte så lite envis. Det finns nog någon i min närhet som kan skriva under på det misstänker jag.
En bild på min leksak. Såg också att jag förbrukat nästan 1000 kalorier under min skidrunda. Inte illa. Inte nåt vettigt på TV i kväll så den förblir stängd. I stället blir det en del stickat. Ska försöka sticka klart benvärmarna i helgen. Dom behövs i kylan.

7 kommentarer:

 1. Så härligt med en skidtur det var längesen jag åkte skidor, här har vi inte så mycket så man kan ta sej en tur ens. Ha en härlig lördag kväll/Kram

  SvaraRadera
 2. Du har energi till tusen Mimmi! Strongt jobbat! Bravo!

  SvaraRadera
 3. Eftersom jag träffade dej efter skidturen såg jag att du mådde bra trots din envishet. Viste faktiskt att du var envis,men har man fått envisa föräldrar går det ju i arv kan man tänka.Ha det bra!
  Mor

  SvaraRadera
 4. Aldrig åkt skidor, om man bortser ett par tillfällen några hundra meter med skidor som var från 1900-talets början! :)

  SvaraRadera
 5. Älskar också lördagar. Då gör man ofta saker tillsammans, träffar familj eller vänner, unnar sig någon kär aktivitet. Det lyfter väl vardagarna !! Ha en skön söndag !! Kram Eva

  SvaraRadera
 6. pulsklocka, ja en sån ska jag nog skaffa mig!

  SvaraRadera