söndag 15 januari 2012

Nostalgi och morgonrodnad

I går kväll var vi på bio. Vi såg Stig Helmer story. Den var helt OK. Jag hörde någon som tyckte den var urusel. Trots det så var salongen full. Troligen är jag inte någon bra kritiker då jag tycker den är OK. Den var lite smårolig och en riktig nostalgikick. Igenkänning i hög grad då man som vi kommit upp i mogen ålder. Man drev friskt med framtiden. Den innehöll flera sekvenser som skulle vara från 50-talet. Ex. dom kommer säkert att ha telefoner utan sladd!! Som kanske är så här små, håller upp en liten transistorradio 20x15 cm och ca. 10 cm tjock mot örat. Svaret på det blev ju så klart: larva dej inte! Det skulle aldrig gå. Idag vet vi.
Även vissas syn på invandrare användes. Ni som sett andra filmer med Stig-Helmer vet ju att Ole Bramserud, norrmannen, är med. Det hade sin poäng när han tilltalade två tjejer på engelska och frågade om vägen. Båda tjejerna hade heltäckande klädsel där endast ögonen syntes. Den ena tjejen svarade på klingande skånska. Efter vägbeskrivningen sa hon: du är inte svensk väl? Svaret var ju: nej, från Norge. Varpå hon frågar: hur är det att vara i Sverige? Touche! Som helhet en klart sevärd film som jag kan rekommendera. Inga tårar och inget elände, bara lite puttrigt småmysig.

Bilden är lånad från http://www.barometern.se

Idag var himlen fantastisk när jag steg upp. Nu var det ju inte tidig morgon precis utan närmare bestämt var klockan runt 8:30. Det är ju söndag för sjutton.
Nåja, solen höll på att visa sig vid horisonten i sydöst. Den har ju också sovmorgon vid den här tiden på året. Vackert var det i varje fall.

Tog även ett foto på vårt växthus som ligger där så öde och obesökt och bara längtar efter att våren ska komma så det blir lite liv i det.

Idag ska det bli lite handarbetat och därefter två pass på gymmet.

5 kommentarer:

 1. Det skadar väl inte att se en rolig film med lite nostalgi. Har tänkt att gå också. det är bara så svårt att komma iväg till stan kvällstid. Förra helgen såg jag Australia på tv, en helt magisk film. Ibland har man tur att hitta guldkorn även på hemmaplan. Ha en skön söndag. Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Då steg vi upp ungefär samtidigt idag du och jag.
  -6 var det hos mig inatt. Men hellre det är regn och rusk.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. År och dar sedan jag var på bio! Ja jag längtar också efter våren. Ska gå in och kika lite och se vad fröfirmorna har för nyheter detta året! Ha det finfint!

  SvaraRadera
 4. JAg längtar också till våren , fick en liten försmak häromdagen då var det precis som om det var vår i luften solen sken fåglarna kvittrade Härligt /kram

  SvaraRadera
 5. Nu är det ju bara två månader kvar till vårsolen börjar värma och tära på snön. Det gäller bara att hålla ut och mysa med handarbete istället :)

  SvaraRadera