fredag 6 januari 2012

Solskenshistoria

Precis lagom till att jag skulle sätta mej och äta frukost idag så small det till på fönsterrutan i vardagsrummet. Jag gissade vad det var och gick ut för att kolla rabbatten som är nedanför. Mycket riktigt, där låg en förvirrad fågel. Den levde dock. Det var en liten entita. Eftersom det var kallt ute så tog jag konvalescenten med in. Han fick bo tillfälligt i badrummet som det går att stänga dörren om. Detta för att vi har mycket öppet i vårt hus och det jag såg som en konvalescent hade jag tre stycken inomhus som mer såg som en andrafrukost. Han fick sitta i en av blommorna och jag gick fram och tillbaka och tittade till honom. Då det gått ca. 30 minuter så var det bara visitkort kvar på stället jag satt honom. Jag fann honom i det andra fönstret. Efter ett tag kunde jag ta honom då han flugit runt lite, bära honom till dörren och han flög lätt och elegant ur mina händer. Det var väl en riktig solskenshistoria på morgonkvisten.

Här sitter min lille konvalescent.
Nu ska jag göra en sån där snygg övergång som dom brukar göra i radio och på TV. Bara så ni vet.
På tal om solsken så har vi ett strålande väder här i dag. Solen är på sitt bästa humör och lyser från en klarblå himmel. Just nu är det bara 2 plusgrader. Det blir nog en promenad senare i dag.

4 kommentarer:

 1. Dom små fåglarna, dom navigerar så fel ibland. Men den här hade ju tur som kom till dig. Han ser så gullig ut. Kram

  SvaraRadera
 2. Så bra att det hela slutade lyckligt! Till och från så brukar vi ha en lien rödhake som förirrar sig in i vårt uterum. Jättehärligt solväder här också. Det blev lite extra långa promenader med Sture o Foffa nu på morgonen. Må gott!

  SvaraRadera
 3. Vad bra att du og hand om den lilla omtumlade fågeln. Samma sak hände hos oss förra våren.
  Kram!

  SvaraRadera