lördag 18 februari 2012

Äntligen frissan

Idag hade jag äntligen tid hos min frissa. Hon har varit hemma ett tag då hon fått en liten flicka. Hon kom den 23 december så det var snabbt att börja jobba igen men jag är evigt tacksam. Håret var inte att leka med nu. Riktigt långt. Nu känns det så skönt! Vi startade dagen med att städa båda våningarna. Vi hann med det innan melodikrysset. Bra jobbat! tycker jag. Till melodikrysset blev det frukost vilket var riktigt gott då. Krysset var lättlöst idag. Under tiden vi satt där och löste kryss tittade jag ut och fick se snöflingor stora som påsavantar!
Tänkte att skidorna fick komma fram igen. Tyvärr varade det inte så länge. Resten av dagen har regnet fallit stort och smått. Efter krysset tog jag en tur till Kristianstad där jag skulle köpt ullfluff att fylla mina kulor med. Tyvärr hade dom inget så det blev flera nystan med olika färger av finullgarnet i stället. Nu är det läge att sticka vårkulor i stället för julkulor. Det följde med flera sorters grönt, gult, lila och grått. Tänker testa att göra egna mönster med vårblommor på kulorna. Får se hur det går. Närmast står dock en ny knypplad ängel på schemat. Har fortfarande fyra änglar kvar att knyppla till "Tankar vid midnatt". Tur hon har tålamod att vänta. Närmast står dock middag på tur. I kväll blir det kallrökt lax med broccolimos och ruccolasallad. Kanske någon avocadoröra också till. Vi får se. Hasse skyfflar vatten i vår trädgårdskällare. Det stod ca. 5 cm vatten där när jag kom ner i dag. Tur stövlarna var på. Hur ser er kväll ut?

6 kommentarer:

 1. Ja du, här regnade det också en stund men det övergick i snö. Kvällen är inte speciell idag men skön ;)

  SvaraRadera
 2. Regn? Oj det känns avlägset just nu..

  SvaraRadera
 3. Inte kul med vatten i källaren...ställer till en massa det! Då vågar jag knappt säga att jag har känt en stor tillfredställelse idag. Här har det regnat mest hela dan och den hemska blankisen som fanns överallt här i byn är nu pytts väck! Du måste visa dina stickade vårkulor Mimmi! här sitter en som är nyfiken! En härlig känsla att ha varit hos frissan! Lördagskvällen börjar gå mot sitt slut så därför önskar jag dej en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Slabb och slask och snön rasar ner från taket. Man får akta sig när man går ut.Frissan är en viktig person .Då är du säkert snygg och fint klippt nu. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Skyffla vatten är inte kul, det skjedde här i början vid vårsm¨ltning också, men några nya dreneringrör har ordnat det hela. Frisörer är goda människor, hur illa känns det inte när håret är fel, men en kort permission, man kan nästan inte tro det är i sverige.. Räknar med att hon inte jobbar hela dagar/ fulla veckor?
  Nya vårkulor, så kul, det börjar väl bli en god del i ditt lager nu.
  Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera