söndag 26 februari 2012

Vårkänslor

Idag har jag haft lite vårkänslor. Jag började dagen med frukost och tro det eller ej, kaffe på altanen! Det var så varmt och skönt där i solen. När jag gick in kollade jag termometern, +7,4 grader! Tur jag inte tittade innan jag satte mej där. Såg att näsan fått lite färg av solen. Härligt!
Hade anmält mej till två pass på gymmet i eftermiddag men då solen strålade från en klarblå himmel och blåsten upphört bestämde jag raskt att det skulle bli årets första träningsrunda på cykel idag. Efter frukost och 40 minuter i solen var det dags att kasta sej upp på hojen. Cyklade nästan 29 km på 1 timme och lite drygt 40 minuter. Under passet började det blåsa lite igen. Kan någon fatta att det alltid känns som om det är motvind. Jag cyklade en runda alltså borde jag haft medvind halva tiden. Kändes inte så. Kan kanske skylla på att det var årets första runda? Kände att tårna blev väldigt kalla under tiden. Kan säga att alla vårkänslor försvann kvickt när jag tittade på tårna då jag kom hem. På vänster fot var dom illröda efter ca. 1 timme och en dusch. På höger fot kände jag att det kanske fanns en viss amputationsrisk! Stortån och tån bredvid lilltån var knallblå efter lika lång tid. Känsel?? Nej!! Kan lugna er med att nu har det gått 2,5 timmar efter hemkomsten och tårna är helt OK igen. Känseln har kommit åter och likaså rätt färg. Ringde sonen som är en mer van cyklist för att kolla om det finns något hjälpmedel för att slippa det här igen. Han kunde lämna ett enkelt och billigt tips: plastpåsar utanpå strumporna! Så får det bli nästa gång såvitt inte termometern raskt stiger uppåt en 15 plusgrader. Njuter nu av dagens träningspass , kaffe och en brasa i spisen.

7 kommentarer:

 1. Känner jag dig rätt, så tror jag du är ute på din cykel igen innan det blir +15 grader. Men visst får man vårkänslor så fort solen visar sig.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Var är all snön?? Det ser ju grönt ut ditt gräs. Kalla tår, huff, jag kommer ihåg smärtorna sen jag var liten och hade blåa tår efter en hel dag på bandyisen, det gör riktigt ont det. Plastpåsarna på nästa gång, du fåar köpa en megastor rulle så du har. Men jag avundas dig verkligen cykelturen :)

  SvaraRadera
 3. oj va jag skulle vilja cykla..oxå..men här är så mycke snö o halt ännu så det får va.. brukar bli i april.Kalla tår är inge kul alls minns det från då man va liten..då man skida,åkte skrinnskor mm...

  SvaraRadera
 4. Herregud det ser ut som sommar hos er! :) Här är det då en meter eller två kvar med snö.

  Svar ang min gymmotståndare så är det inte Leon utan en annan kollega :) Han förtjänar att gå med tights en dag ;)

  SvaraRadera
 5. Var får du all energi i från. Skicka gärna lite söderut!!!

  SvaraRadera
 6. Det låter skönt med cykelturer! Vi har också snöfritt och idag var det +7 och strålande sol. Nu har jag bara 10 nätter kvar att jobba sedan ska jag ut och röra på mej också, ska bli såå skönt!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. JA visst är det härligt att våren är på G jag ska också plocka fram min cykel , har ju gått till jobbet de senaste månaderna, men nu är det hög tid att se över den och pumpa upp däcken /Kram

  SvaraRadera