lördag 25 februari 2012

God morgon på er

Vaknade strax innan 8 av en mycket kelen kise. Belse ansåg det slöseri att ligga och sova. Bättre då att ägna tiden åt att klia runt i hans tjocka goa päls. Efter en liten gosestund klev vi upp. Jag tog av sängkläderna och har lagt dom i maskinen. Skulle hemskt gärna vilja hänga ut dom men här blåser det som rackaren. Nån lillGudrun eller nåt som hittat hit. Får nog hämta sängkläderna på åkrarna runt omkring om jag försöker få dom torra utomhus. Vi har i varje fall ingen snö kvar den har blåst och regnat bort. Jag har precis kollat på Garminsidan antalet kilometer jag kört skidor i år. Det blev sammanlagt 42,17 kilometer. Inte illa.
Har för mig att jag skrev om mitt besök på Helylle i Kristianstad förra helgen. Här kommer fotot på alla nystan jag köpte av ullgarnerna. Jag har börjat på en vårkula med ett egendesignat mönster. Den ska gå i grönt, blått och vitt.
Här är en bild på min påskkaktus som firar lite tidig påsk och blommar nu. Vacker är den i varje fall.
Här är en bild på vårt orkidéefönster. Just nu är det många orkideér som blommar så det är väldigt vackert. Det är skoj eftersom fägringen utomhus lär dröja ett tag till.
Förra helgen sorterade jag också i min chiliodling från i fjor. Dom jag inte använt är torkade och en del har blivit chilipulver. Det är ju dags att så nya chilifrön nu. Blir kanske denna helgen men nu är det dags för melodikrysset.

4 kommentarer:

 1. Nej, det låter inget vidare att ha kläderna utsprida i naturen :)

  SvaraRadera
 2. Rauma finull är mitt favoritgarn, ska man sticka lusekoftor eller något så är det perfekt. Säljs det i Sverige också alltså, vad kul, det visste jag inte.
  Städa och byta på sängen står på programmet här också, men det vinden och regnet är vi sparade för tack och lov, låter inte allt för härligt.
  Ha en fin njutfull lördag :)

  SvaraRadera
 3. Jag har sått mina chilifrön, de har tittat upp ur jorden också.
  Hoppas du visar din vårkula när du är klar.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Nu längtar man verkligen att kunna hänga tvätten ute. Men gu´ vad det blåser här också. Hoppas det mojnar och solen skiner någon dag i veckan. Påskkaktus och orkidéer, så fina. Min kaktus väntar lite till ser jag. Kram Eva

  SvaraRadera