onsdag 15 februari 2012

En liten sväng till Göteborg

I går på Alla Hjärtans Dag var jag en sväng till Göteborg i tjänsten. När vi åker till Göteborg brukar vi alltid äta lunch på IKEA innan vi styr kosan hemåt igen. Dom har faktiskt både prisvärd och god middag. Igår hade dom en trerätters för två personer för bara 99:-. Inte illa. Nu var det inte Hasse och jag som var ute och rörde på oss utan en i personalstyrkan var med. Vi bestämde oss för att Alla Hjärtans Dags-lunch av den sorten sparade vi för att inta med våra respektive istället. Vi åt var sin god laxrätt. Sen var vi ju tvungna att gå en runda i varuhuset. Naturligtvis blev det några fynd. Två likadana små kuddar för 7:-! styck. Dom är inte vackra men jag ska använda dom som innerkuddar så det spelar ingen roll. Fann en annan avlång prydnadskudde som passar i vår soffa. Den kostade endast 39:- så den fick också följa med hem. Tyra intog raskt just den kudden när den hamnade i soffan.
Visst ser hon ut att vara nöjd över mitt inköp. Lite övertid och en envis ond fläck i halsen satte stopp för min planerade skidrunda i kväll. I stället åkte jag hem och åt en god middag med Hasse innan han körde till sitt onsdagsnöje, schackklubben. Jag tog mej an en sjal som har legat väldigt länge färdigstickad. Den blev rätt stor så jag blockade halva först och sedan andra halvan. I kväll kunde jag ta loss sista delen och fästa trådarna. Blev nöjd med resultatet.
Den kallas citronskivan och det tycker jag stämmer in bra. Mor har också gjort den men hon behövde allt garn som det stod skulle behövas medan jag fick några nystan över. Inte vet jag hur jag bar mej åt, något blev säkert fel men som jag ser det så är sjalen OK. Är faktiskt mycket nöjd med den. Den är stickad i ett mjukt alpackagarn.

4 kommentarer:

 1. Ikea har jag inte varit på länge. Har bestämt mig för att undvika bra-att-ha-köp som hela IKEA lockar med. Snart är det dock dax för en Billy till döttrarna - då faller väl de goda förutsättningarna ;-))
  Tyra ser mysig ut på den nya kudden.
  Gillar din fina schal - finns mönstret online? Är sugen på att sticka!
  Kram ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 2. Nog är det konstigt att det alltid är några "brahasaker" som följer med vid IKEA-besök!
  Va' fin sjalen blev! Har mönster och garn men inte tiden.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Herre gu´ vilken sjal !!! Urtjusig !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Du milde tid så vacker! Här sitter en som är djupt imponerad av din skicklighet Mimmi! Kudden ser ut till att ha blivit Tyras favorit på direkten! Hennes kroppsspråk talar sitt tydliga språk! Va rädd om halsen och ha en bra kväll!

  SvaraRadera