lördag 4 februari 2012

Räddad!

Räddad av vaktmästaren från en säker frysdöd. Jag har varit stelfrusen på jobb. Sitter ju mycket vid datorn i mitt arbete och frös så fruktansvärt.  I onsdags tog jag med mina pulsvärmare för att få lite mer värme åt händerna. I tisdags var nämligen naglarna blåa hela dagen av köld. Min chef fick syn på mej och undrade förskräckt om jag hade vantar på mej. Sen skickade han vaktmästaren till mej för att kolla värmen på elementen. Dom var bara "fesljumna" trots att dom stod på det högsta. Vaktis fann en sorts spärr som var inskruvad helt. Den gjorde att endast pyttelite värme gick igenom. I torsdags kunde jag stänga av ett element och skruva ner det andra på tvåan. Härligt!
Kanske på grund av denna kyla och att jag använt mitt högra ben väldigt mycket mer än det vänstra när vänster knä var kass så fick jag ont i ryggen. Kan säga att fredagen var det ingen njutning att sitta och dokumentera. Hasse fick till och med knyta skorna på morgonen när jag skulle iväg. Då ska ni veta att det sitter fruktansvärt långt inne att be om hjälp. Insåg redan i torsdags att det var läge att göra något åt problemet. Ringde en fantastisk kvinna vid namn Lisbeth. Hon ger zonterapi, en sorts mjukzonterapi som inte gör ont. Bara att komma in till henne skänker ett stort lugn. Sen la jag mig på britsen och under ca. 45 minuter höll hon lite lätt på en punkt vid hälsenan. Sen tog hon lite här och där på benet och visade en punkt på underbenet som jag skulle massera tre gånger per dag tills jag ska åter. Värken har inte släppt men jag är betydligt rörligare idag. Fattar absolut inte hur hon bär sig åt. Det är rena hokus pokus men det struntar jag i så länge det hjälper. Jag får till och med träna men ska undvika att komma över smärttröskeln. Det var anledningen till att jag hoppade över träningen i går. Tror att jag hoppar skidåkningen idag också.
I morse när jag steg upp var här -16,3 grader. Inget köldrekord men kallt ändå. Hörde på radio att det varit -44 grader någonstans i Norrland! Även om jag gillar snö och kyla finns det en gräns också för mej.
Vi har fortfarande inte fått hem vår dator som fick virus. Jag tog hem laptopen från jobb så vi hade tillgång till dator i helgen.
Hur har ni det i kylan?

6 kommentarer:

 1. Burr bara du inte blir förskyld nu, jag tror starkt på det här med Zonterapi, får lite av den varan varje gång jag är på massage dvs 1ggn/månad. Här har vi blivit träffade av en snökanon som de säger, och har fått en hel del , men jag tror nog inte vi är värst drabbade Öland fick nog ta den värsta smällen, en vitt och fint och kallt har vi , hoppas bara det tar slut snart ,för ikväll ska jag jobba och det är inget kul att köra bil ute på landet och det är inte säkert "mina gamlingar" har haft någon som kunnat skotta åt dom , så det blir att pälsa på sej varmt, broddar på skorna .Hoppas du får en bra helg och att värken blir bättre /Kram

  SvaraRadera
 2. Hmmm.....det är inte så att företaget har dragit ner på värmen för att sänka kostnaderna? Nej jag bara skämtar! Vilken tur att vaktmästaren fixade till det hela. Det är fruktansvärt att sitta och frysa man spänner sig i hela kroppen. Jag är likadan. Tycker det är så jobbigt vintertid. För ett antal år sedan provade jag också på zonterapi. På mig tryckte dom på olika ställe under fötterna och efter det så mådde jag mycket bättre, vete tusan hur det går till men bra blev det! Hoppas du nu bli bättre så du kan ge dej ut i spåret igen! Hej så länge....

  SvaraRadera
 3. All beröring är nog bra, jag har också fått zonterapi och jag tyckte det var jätteskönt.
  Att frysa på arbetet är inte kul. Det ska man inte behöva göra.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Att vara öppen för lite hokus pokus och att det hjälper och känns bra för den som tar emot är inte helt fel - sen behöver man väl inte veta allt heller hur det funkar bara ATT det gör det.
  Kylan är riktigt spännande tycker jag. Får någon sorts "överlevnadsinstinkt" att trigga igång. Reder oss bra tycker jag - hundarna är lite mer benägna att skynda hem vid promenaderna ;)
  -33,5 i onsdags....

  Värmekram
  Antje

  SvaraRadera
 5. Tråkigt att läsa - hoppas värme återkommit och det onda är borta! Ledig dag - fryser inte så mycket på grund av kärringakörningar *skratt*

  SvaraRadera
 6. skönt att du fick tillbaka värmen och att lite trolleri hjälpte kroppen på traven :)
  kram på dig

  SvaraRadera