måndag 20 februari 2012

Miljö

I går svängde vi inom Maxi efter gymmet av en enda anledning. Vi ville ha en sodastreamer. Vi har gjort en liten insats (tror vi) för miljön genom att inhandla en dylik. Den är gjord av återvunnen plast och kolsyrepatronerna skickas för påfyllning i Löddeköpinge och inte utomlands någonstans. Nu slipper vi släpa hem backar med flaskvatten. Det lär vara väldigt jobbigt för miljön det där med flaskvatten. Ska köras hit och dit. Mycket avgaser blir det. Nu tar vi vårt eget goda vatten, trycker några gånger på apparaten och vips har vi bubbelvatten. Skönt också att slippa jaga ner i källaren när det inte står någon flaska i kylen. Jag dricker ca. 2 liter vanligt okolsyrat vatten om dagen så till maten tycker jag det är gott att ha kolsyrat. Vi kramar ur en citronskiva i vattnet när det är klart så blir det smaksatt också. Med andra ord ett riktigt bra köp!
Bilden är lånad från www.minplanet.se

4 kommentarer:

 1. Vi har haft en sodastream i många år. Precis som du skriver så är det så skönt att slippa dra hem de tunga backarna. Nu när vi gjorde om i köket köpte vi en speciell kran så vi tar bubbelvatten i kökskranen också.Perfekt. (vet inte vad kranen heter)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja det är vansinnigt när man tänker efter! Vatten, djur, frukt, osv som fraktas kors o tvärs över klotet!. Läste en artikel i dagens tidning om alla gifter som finns i kläder! Man blir mörkrädd! Jag dricker också bubbelvann.( låter ju nästan som om jag dricker champange) Brukar ha en liten flaska när jag åker och sjunger i kören. Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Visst är dom bra!
  Haft våran länge och med vårt vatten så blir det så gott.
  Brukar smaksätta ibland med lite äppeljos och min bror tog ett billigt vitt vin och kolsyrade och vips hade han "champange" - smakade inte helt fel faktiskt;)

  Heffahälsningar.....

  SvaraRadera
 4. Jättebra med en dylik makapär! Vi har haft en i ett par år och vi har alltid bubbelvatten hemma. Smaksatt med citron, gott! Bra för miljön, håller fullständigt med Dej!
  Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera