torsdag 15 juli 2010

En magisk kväll

Nu har jag vaknat till liv igen här på bloggen. Det har varit mycket på gång denna veckan men jag har ju lovat berätta om vår trip.
Den gick till Dalarna. Vi åkte 06:30 i lördagsmorse. Gäsp! Klockan 14:30 var vi vid vårt hotell, Korstäppans herrgård i Leksand. Lägg det namnet på minnet om ni skulle behöva övernatta i Leksand. Det är ett otroligt mysigt, hemtrevligt, underbart, vackert (superlativen tog slut) hotell!!! Dom har en personal som är alldeles, alldeles fantastiska. Vi fick ett otroligt gott bemötande. Dom vet verkligen vad service är!
Vid 18-tiden satte vi oss i bilen igen för att åka till vårt egentliga mål med resan, Dalhalla!! Vi hade nämligen biljetter till en konsert med Malena Ernman i Dalhalla. Vilken konsert det blev! Hon bjuder verkligen på sig själv.
När hon som ett av fyra extranummer sjöng "din stund på jorden" blev det så mäktigt att tårarna helt sonika svämmade över hos mej. Vädret, omgivningen, stämningen, det blev för mycket. Vilken magisk kväll! Den lever vi länge på.
Dalhallas scen lite grann från ovan.
Hon till och med badade samtidigt som hon sjöng. Vilken artist!
Så klart köpte vi en skiva som hon signerade. hon pratade också lite med var och en som kom fram i den jättelånga kön.
Söndag förmiddag startade återresan till Skåne. Vi pausade på några ställe bl.a. vid Vättern där vi testade vattnet. Det var 34 grader ute men i bilen var det svalt och skönt. När vi stannade och öppnade bildörren var det som att gå rakt in i en vägg! Phu!!
Klockan tio på kvällen kom vi hem i ett våldsamt åskväder. En mycket lyckad tur.

4 kommentarer:

 1. det kallar jag artist! måste ha varit riktigt trevligt :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Det låter verkligen som en superupplevelse! Tror vi var i samma åskoväder och i morgon ska det tydligen komma ett till! Ha en fortsatt fin sommar! Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Den scenen måste vara en upplevelse, ser ju helläckert ut med vatten och det hela. Men värmen du skriver om, kan du inte sända bara lite av den hit til Norge, please..

  SvaraRadera
 4. Verkar väldigt trevligt, kul med lyckad trip!

  SvaraRadera