lördag 31 juli 2010

Löprunda

Nåja, löpning och löpning det var nog mer lunkning ibland. Bestämde mej i övermod för att jag nu säkert var så vältränad att jag kunde ta en löprunda i kväll. Sagt och gjort, på med springdojorna och som pricken över i:et testade jag älsklingens pulsklocka. Jag har också haft en sån men det visade sej att den nog legat till sej och vilat väl länge för den var helt kaputt. Alltså fick jag låna en. Vet att vilopulsen ligger runt 60 men hade ingen aning om vad den skulle skena i väg till då jag sprang. Det visade sej att den höll sig mellan 150 och 160 då jag tog i ordentligt. Måste kolla upp om det är bra eller inte.
Det är länge sedan jag höll på med löpträning, nog ca. 10 år. Då gick det en aning fortare och även längre innan det kändes som om lungorna skulle sprängas. Trots allt tog jag mig runt "lilla rundan" som är drygt 4 km på nånstans 35 - 40 minuter. Jag är nöjd för jag slapp krypa uppför backen in på vår gård.

5 kommentarer:

 1. Om du vill kan jag skicka en burk sylt till er så ni kan njuta varm till glass eller kall ostbrickan....
  Antje

  SvaraRadera
 2. hmm, vet du, jag är kass på att springa. tycker det är tråkigt och tänker bara på hur rumpan far upp och ner, :P
  men jag borde röra på mig mer, mår mkt bättre då!

  SvaraRadera
 3. Behöver få din adress så ska jag genast skicka en burk!
  antje51@telia.com

  SvaraRadera
 4. Heja på! Kolla på www.marathon.se där du hittar mycket bra träningsprogram för att orka en viss sträcka i valfritt tempo.

  SvaraRadera