torsdag 29 juli 2010

Klass 1 varning

Är det någon mer än jag som undrar varför regn ska "klass 1 varnas". SMHI har flera gånger haft klass 1 varningar på olika väder nu i sommar. Det ska komma ett svårt åsk- och regnväder. Det får klass 1 varning. Oj, oj nu ska vi vara rädda eller varför ska vi veta att det är klass 1 varning.
Olika förslag:
- vi ska ta en snabbkurs i simning om vi inte kan simma redan.
- vi ska bygga mastodontvallar runt vårt hus.
- vi ska fly upp på ett högt berg.
- vi ska i rödaste rappet bygga en ark.
Ja, inte vet jag. För min del anser jag att det är helt onödig information. Regnar det märker jag väl för sjutton om det störtregnar eller om det är duggregn.
Har någon förresten hört om en klass 4 varning eller någon annan varning än klass 1?
Klass 4 är kanske dom här dropparna som nästan torkar innan dom landar på marken.
Har vi blivit så beroende av att myndigheterna säger åt oss vad vi klarar och vad vi inte klarar att vi inte själv kan känna efter om vi ska bli plaskvåta bara vi sticker ut näsan eller om vi bara blir fuktiga.
Dessutom stämmer ju nästan aldrig väderprognoserna i alla fall. Dom gånger jag hört att det var klass 1 varning har det inte kommit en droppe regn. Härförleden pratade dom om tidernas åskväder. Det skulle bli något alldeles extra och meterologerna var riktigt uppe i varv. Det här fick vi inte missa. Det hade inte hänt på säkert 100 år och skulle säkert inte hända på 100 år framåt. Vad hände??? jo, ingenting!!!

3 kommentarer:

  1. nädu, dessa meterologer dom bara surrar och spår - inte har dom då alla rätt!

    SvaraRadera
  2. Typiskt svenskt kanske? Håller med dig, ska vi sitta vid rutan och sura "detta är ju bara klass 2, dom sa ju klass 1, men det regnar ju bara lite..buhu"

    SvaraRadera
  3. haha, jag tycker vi börjar på direkten o bygger oss en ark! :D Så har vi nåt o göra .. hmm.. undra var vi ska få alla djur ifrån? Om jag känner oss rätt blir det många katter på arken iaf... :)

    SvaraRadera