tisdag 27 mars 2012

En vanligt ovanlig tisdag

Ja, det låter ju konstigt men det har varit en ovanlig tisdag idag. Jag tog ledigt från jobb! Helt underbart. Brukar ta en semestervecka på våren men har bestämt mej för att ta en dag då och då istället. På så sätt blir många veckor kortare och skönare. Jag har fått en ny dator på jobb och den har äntligen blivit inkopplad efter mycket om och men. Den inköptes i oktober men har legat på ett ställe där man inte var speciellt intresserad av att vidarebefordra den till mej. Efter det skickades den till huvudkontoret. Där lyckades man slarva bort den två gånger. Men nu! har den blivit inkopplad. Jag är van vid att ha något annat arbete på gång samtidigt som jag håller på med datorn då den varit extremt seg och långsam. Klicka på en sida och sedan göra nåt annat under väntetiden på att sidan ska komma upp. Nu går det som en dans. Hinner knappt med. Sa till chefen att jag kunde gå ner och arbeta 50 % nu då allt går så snabbt. Det var ju skoj, men det finns tid att ta en dag ledigt då och då utan att massor av arbete ligger kvar och väntar när jag kommer åter. Dagen startade med lite morgonmys, frukost och en del plockande här hemma. Efter det blev det två pass på gymmet och lunch på en kinarestaurang. Hasse gick till optikern och beställde nya glasögon. Jag inhandlade ett par byxor och två toppar. Fick idag åter en påminnelse om vikten av att ta vara på tiden och inte bara jobba, städa och annat tråkigt. Pratade med en kvinna på gymmet. Hon berättade om en annan kvinna som ägt en rörelse tillsammans med sin man. Dom sålde rörelsen efter att i många år ha arbetat väldigt mycket. Nu skulle dom ha det skönt tillsammans. Vad händer? Jo, han avlider någon månad efter att dom pensionerat sig. Det fick åtminstone mej att förstå att jag gjorde helt rätt som tog en dag off. Njut av livet!

4 kommentarer:

 1. Skönt med en ledig dag och bara må bra! Vi, eller maken fick också en tankeställare för åtta år sedan när han fick en hjärtsmäll. Han gick hem från jobbet när han fyllde 60. Skönt, tyckte han. Man vet ju inte hur länge man har varandra!
  Kram i det sköna vårvädret!

  SvaraRadera
 2. Hu så hemskt när sådant händer, att man plötsligen inte har varandra längre.
  Njut av varje dag och krama om varandra ofta!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja man ska verkligen njuta av livet så mycket man kan , jobbet är inte allt, men tyvärr är det inte så ofta man tänker så /kram

  SvaraRadera
 4. De sista meningarna är alltför sanna och vanliga!

  SvaraRadera