söndag 25 mars 2012

Sommartid

Så där ja, nu var klockorna omställda till sommartid, solen uppstigen och frukosten i magen. Gårdagen innehöll lite plantering av salladsfrö i växthuset. Närmare bestämt fem olika sorter, två olika sorters senapssallad, ruccola, en sort som heter Green wave och en som jag inte minns namnet på.
Här är sådden.
Någon som kan berätta vad detta är för blomma? Hasse fann den i gräsmattan i går. Vi har aldrig haft den där förut. Den påminner lite om en vitsippa fast med en vacker blå färg och lite ludna blad. Något som bör sparas eller bara ogräs? Hjälp mej. Igår blev det också 3,6 mil på cykel när Hasse kom från jobb. Benen känns härligt slaka efter en sån runda. När jag jämför mina cykeltider så ser jag att det blir lite bättre för varje runda. Fast i sista uppförsbacken orkade jag inte hålla jämn takt med Hasse. Grrr! Han var ca. 100 meter före mej hem. Vad ska då denna dagen innehålla? Ja, fler fröer ska i jorden. Kommer att bli många krukor innan dagen är slut. Jag brukar alltid tänka att det ska startas i tid men varje år i mars kommer jag på att det är massor av fröer som ska i jorden. Mitt trädgårdshjärta fixar inte att hoppa igång förrän det blir riktig vår. Ja, ja eftersom vi alltid (oftast) får utdelning på det vi sår så har jag bestämt att det inte gör nåt att börja lite senare. Dagen ska också innehålla intervallträning. På jobb ska vi springa vårruset och jag håller som bäst på att peppa en i personalen som nyss börjat springa att hon och jag kan springa ihop. Då måste jag ju orka hänga med henne. Hon har väldigt långa ben och en riktig löparkropp till skillnad då ifrån mej. Taxben och aningen rund. Det gäller alltså att ligga i. Vårruset går någon gång i maj tror jag.

4 kommentarer:

 1. Härligt med vår, sallad i växthuset och blommor i gräsmattan!:)

  SvaraRadera
 2. Å himmel o plättar - här är man glad över att gruset kommit fram på gatan och letar sig in - kanske man kan så nåt i hallen? ;)

  SvaraRadera
 3. "taxben och en aningen rund"... ær det den dær sjælvbilden vi har pratat om som spøkar igen?

  SvaraRadera
 4. Självbilden är OK. Det andra kallas verkligheten.

  SvaraRadera