söndag 18 mars 2012

Helgens träning

Massor med träning i helgen har det varit. Lördag: intervallträning 3 minuter löpning och 1 minut rask gång emellan. När jag berättade det för Hasse sa han wow! Jag undrade varför? Intervall brukar vara kortare tidsintervall typ 15 + 15 och då gäller det sekunder. Nu ansåg jag inte att det var lönt utan tog i lite mer. Hmm! Ska kanske försöka mej på hans recept nån dag. Lördagskvällens träningspass var för högerarmen eller vänsterarmen om man som jag är lite av båda delarna. Det var flyttkalas hos svärföräldrarna. Nu var det inte så att dom flyttade i helgen utan för 5 år sedan. Varje år bjuder dom in till pizzakväll med tillhörande drycker eftersom vi åt just pizza då vi flyttat klart. En kär tradition! För min del gällde det lyft av rödvinsglas alternativt likörglas. Också en sorts träning. Idag har vi tränat kondition genom en cykeltur på 21 km. Sonen och hans kompis cyklade samma runda i går. Nu skulle vi helst överträffa deras tid. Det finns en liten vinnarskalle i oss. Nåja, det lyckades inte riktigt. Kan säga att vi stöp på målsnöret med någon minut. Tröstar mej med att det skiljer nästan 30 år till sonens favör. Efter en välförtjänt bit mat blev det hjärnträning med dagstidningens lördagskorsord. Med andra ord hela kroppen har tränat i helgen. Är det överflödigt att säga att jag avbokade passen på gymmet i eftermiddag? Vad har er helg innehållit för skoj?

4 kommentarer:

 1. Ojsan, du spänstar vidare! Du är så duktig, men tycker du aldrig att det blir tråkigt?
  Själv har det som vanligt varit hundlångpromenader och museibesök! Och i det väder som varit var det perfekt.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Din Hasse har fel. Intervaller kan vara hur lång och hur korta som helst.
  Bra träningsprogram med intervaller mm finns på www.marathon.se
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. sjusoverskan18 mars 2012 11:56

  Bakat och tittat på skidor på TV och stickat på lilltösens tröja har jag gjort i helgen! Imorgon blir det inte saffransbullar utan andra bullar!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Det finns olika sorters "träningspass". Det viktigaste är som sagt att man gör något.
  Här har det varit ommöblering på gång, så vi har burit runt på möbler. Den dagliga hundpromenaden och så har jag bakat bröd.
  Kram!

  SvaraRadera